Ma lesz a Spirál világpremierje a varsói filmfesztiválon
Felméri Cecília is jelen lesz a vetítésen
Felméri Cecília is jelen lesz a vetítésen
Vissza

Ma lesz a Spirál világpremierje a varsói filmfesztiválon

Ma, október 12-én az A-kategóriás 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje Felméri Cecília Spirál című filmjének. Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache, és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült játékfilm az első- és második filmesek versenyprogramjába kapott meghívást, a filmet Felméri Cecília rendező kíséri el Varsóba.

A régió egyik legfontosabb mozgóképes seregszemléje október 9-18. között zajlik a lengyel fővárosban, a Spirál országos magyar mozipremierje november 19-én lesz.

Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről, olvasható a film leírásában.

Amint arról már lapunkban olvashattak, a Spirál Felméri Cecília kolozsvári rendező (Boldogságpasztilla, Végtelen percek, Mátyás, Mátyás, Kakukk) első nagyjátékfilmje. Korábbi alkotásai több rangos nemzetközi filmfesztiválon vettek részt, Felmérit a miskolci CineFest-en „A jövő reménysége díj”-jal, a Magyar Filmszemlén a „Legígéretesebb fiatal tehetség díj”-jal ismerték el. Valamennyi korábbi munkáját Muhi András producerrel készítette, közös munkájuknak mintegy megkoronázása a mostani játékfilm.

 

A film főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas színésznője, Borbély Alexandra; a Pororoca című filmbeli alakításáért több rangos nemzetközi filmfesztiválon a legjobb férfi főszereplő díját kiérdemlő, az Arany Medve-díjas Anyai szív színésze, Bogdan Dumitrache; és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Fehér Isten, Az Úr hangja). A Spirál látványtervezője Cseh Renátó, operatőre Réder György, a jelmeztervező Ferencz Zsófi.

(Borítókép: Jelenet a filmből. Fotó forrása: Vertigo Média)

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Keddtől lehet igényelni a harmadik ...
Hahahalep!
Koronavírus – Kolozs megye ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ