Libri irodalmi díj – megvan a tizes lista
Vissza

Libri irodalmi díj – megvan a tizes lista

Nyilvánosságra hozták az idei Libri irodalmi díj 10-es listáját, a jelöltek köztött van Tompa Andrea és Vida Gábor neve is, előbbi az Omerta, utóbbi pedig az Egy dadogás története című kötetével.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban alapított díj az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza. A 2017-ben megjelent, a díj követelményeinek megfelelő 143 tény- és szépirodalmi könyvből alkult ki a szűkített lista, 107 neves közéleti személyiség szavazata alapján.

A Libri irodalmi díjról ötfős szakmai zsűri dönt az elkövetkezőkben, a közönség pedig szavazhat a Libri irodalmi közönségdíjról.

A közönség és a zsűri a következő 10 könyvből választhatja ki azokat, amelyek 2018-ban elnyerik a két díjat:

– Bödőcs Tibor: Addig se iszik

– Földényi F. László: A melankólia dicsérete

– Kemény István: Lúdbőr

– Nádas Péter: Világló részletek I-II.

– Parti Nagy Lajos: Létbüfé

– Peer Krisztián: 42

– Spiró György: Kőbéka

– Tolnai Ottó: Nem könnyű

– Tompa Andrea: Omerta

– Vida Gábor: Egy dadogás története 

A zsűri tagjai: Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja; Beck Zoltán dalszerző, a 30Y énekes-gitárosa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, a Zenélő Egyetem szakmai igazgatója; Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, a Katona József Színház tagja; Károlyi Csaba irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese, egyetemi oktató; Szilágyi Zsófia Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke.

A közönség március 20-tól május 10-ig szavazhat a Libri weboldalán és könyvesboltjaiban, áprilisban pedig a Könyvfesztiválon. A díjakat május 15-én adják át.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ