Lépésben: királyfik és királylányok Mátyás király udvarában
Vissza

Lépésben: királyfik és királylányok Mátyás király udvarában

Mit árul el számunkra egy kép egy több száz éves krónikából? Mi is egyáltalán az a krónika? Milyen környezetben élt Mátyás király? Viseltek-e subát a hölgyek? Hát zoknit? Erre is fény derül szeptember 21-én, szombaton 15 órakor a Vallásszabadság Házában a Korzósok gyermekfoglalkozásán.

Az épített környezeti nevelésre épülő 3 órás foglalkozást ajánlják minden 7-10 éves gyermeknek, aki szeretne többet megtudni a Kolozsváron született királyról és koráról. Meséken keresztül ismerkedhetnek meg a reneszánsszal, beszélgetnek, játszanak, kézműves foglalkozással színesítik a délutánt. A végén mindenki hazaviheti majd saját koronáját és királyi portréját is! Jelentkezni az office@korzo.org.ro címen vagy a 0740040008-as telefonszámon lehet.

A Lépésben programsorozat első foglalkozását havonta egy hasonló alkalom fogja követni. Céljuk megismertetni egy-egy korszakot, műfajt, témát a kisebbekkel is, játékosan fogékonyabbá tenni őket a művészet és történelem iránt. A program ingyenes, de adománnyal támogathatják egyesületet, valamint a következő hónapban megrendezésre kerülő foglalkozást.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Önálló magyar líceum épülhet ...
Ellenőrzik az oltóhelyeket a ...
Digitalizált hangfelvételeket tett ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ