Lemondott szenátusi elnöki tisztségéből Florin Cîţu
Vissza

Lemondott szenátusi elnöki tisztségéből Florin Cîţu

Lemondott a szenátusának elnöki tisztségéről is szerdán Florin Citu volt miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) korábbi elnöke, miután a párt vezetői lemondásra szólították fel.

Cîțu lemondását Nicolae Ciucă miniszterelnök, a PNL elnöke jelentette be, a PNL kormányzati és parlamenti felelősségére, a kormányzati és koalíciós szintű döntések által megkövetelt "összhang" szükségességére hivatkozva. Hozzátette: a felsőház vezetését ideiglenesen Alina Gorghiu liberális szenátor veszi át.

Florin Cîțu rendszeresen bírálta a nagykoalícióban részt vevő Szociáldemokrata Párt (PSD) kezdeményezéseit és a koalíció egyes döntéseit.

A politikus azt mondta: a politikai tisztségek nem egy életre szólnak, miután megvonták tőle a politikai bizalmat, nem akarta az őt támogató párttársait abba a kínos helyzetbe hozni, hogy a pártvezetés döntése ellen szavaznak. Cîțu szerint a PNL sokkal jobb eredményekkel kormányzott volna, ha nem lépett volna koalícióra a PSD-vel.

Cîțu kevesebb mint egy évig volt a 2020-as parlamenti választások után alakult koalíciós kormány miniszterelnöke, és még rövidebb ideig - tavaly szeptembertől idén áprilisig - a PNL elnöke. A politikust tavaly novemberben választották a szenátus élére, miután Klaus Iohannis államfő Nicolae Ciucă volt védelmi minisztert bízta meg kormányalakítással. 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ