Lehet jelentkezni a Filmgaloppra
Vissza

Lehet jelentkezni a Filmgaloppra

Harmadszorra hirdeti meg erdélyi magyar filmes versenyét, a Filmgaloppot a Filmtett Egyesület, a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle keretében megvalósuló versenyre ezúttal dokumentumfilmeket várnak a szervezők. Amint a közleményben olvasható, a verseny célja „fiatal, erdélyi magyar tehetségek felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt, elbírálásuk egy szakmai zsűri által”.

A Filmgalopp versenye a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle helyszínein, október 4. és 8. között zajlik. A jelentkezés határideje: 2017. július 31. A beválogatott filmek listáját szeptember 1-jén teszik nyilvánossá a szervezők, a díjkiosztó a fesztivál utolsó napján, a záróünnepségen lesz.

A fődíj 1 000 000 Ft, a legjobb erdélyi magyar dokumentumfilm rendezője számára; ezenkívül lesz egy közönségdíj – 1000 lej –  a legnépszerűbb erdélyi magyar dokumentumfilm rendezője számára.

Olyan, 2016. január 1-je óta elkészült dokumentum-műfajú alkotásokat várnak, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készítették.

A nevezéshez szükséges a kitöltött és határidőre elküldött űrlap, amelyet a www.filmtettfeszt.ro webolalról lehet letölteni,  valamint egy YouTube- vagy Vimeo-link, amelyen meg lehet nézni a filmet. A nevezés ingyenes. Az előzsűri által beválogatott versenyfilmekből majd egy jó minőségű fizikai kópia is szükséges lesz. A versenyben nem vehetnek részt a Filmtett-táborban készült filmek, 35 év fölötti rendezők filmjei, illetve a Filmtett szerkesztőségének tagjai által gyártott/írt/rendezett/fényképezett filmek. 

További részletek a www.filmtettfeszt.ro honlapon.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emmy-díj – Tarolt A korona és a ...
Ingyenes vetítésen látható a colectiv a ...
Dragnea egy új párt színeiben térne ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Tízezrek untoldoztak hétvégén ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • JZSUK: évkezdés tükre előtt állva