Legényesverseny Bánffyhunyadon
Vissza

Legényesverseny Bánffyhunyadon

Bánffyhunyadon, november 18-án 11 órától szervezik meg a „Járd ki lábam, járd ki most!” III. Kalotaszegi legényesversenyt, amelyre november 10-ig várják a jelentkezőket.

A szervezők segítséget kívánnak nyújtani a legényes tánc minél magasabb színvonalú elsajátításához és továbbéltetéséhez. Az idei kötelező táncanyag a felnőtt korosztály számára Fekete János „Poncsa” kalotaszegi legényese.
Minden jelentkező két – legkevesebb 6, legfeljebb 10 figurából álló – legényessel kell készüljön, kötelező táncanyagként felnőtteknek az említett legényes 1968-as felvétele a „feladvány”.

A jelentkezők száma és kora szerint a szervezők gyerek és felnőtt kategóriákba sorolják a résztvevőket, utóbbi kategória fődíja 600 lej és a „2017 kalotaszegi legényes táncosa” cím. Gyerek kategóriában a „2017 ígéretes legényes tehetsége” címet lehet elnyerni, ami 500 lejes jutalommal jár, ezen kívül mind gyerekek, mind felnőttek esetében a 2–3. helyet is díjazzák.

A versenyre 2017. november 10. (péntek), 23:59-ig jelentkezhet bármely nem hivatásos táncos az alábbi elérhetőségeinken: a facebook.com/kalotaszeg.neptancegyuttes  oldalon vagy a kalotaszegnte@gmail.com e-mail címen. A jelentkezésnek tartalmaznia kell a jelentkező személy nevét, életkorát, települését és telefonszámát.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ