Különös karácsony
Vissza

Különös karácsony

Néhány nap választ el advent első vasárnapjától. A keresztény hívők szerint kezdetét veszi a várakozás időszaka és felkészülés a karácsonyra. Az idén mindannyian, a hitünk szerinti hovatartozástól függetlenül várakozunk. Várjuk, hogy következzen be a fordulat, amely megváltoztatja a mostani helyzetünket. Elszigetelve, egyedül, aggodalommal tele gyújtjuk majd meg az első advent vasárnapi gyertyát és csak reménykedünk, hogy szeretteink a távolban egészségesen nyúlnak a gyufa után.

 Az első gyertya, a lila, a hit megerősödését, a bűnbánatot, a fegyelmet és összeszedettséget jelképezi. Talán soha nem volt annyira szükség a fegyelemre, a másokra való odafigyelésre, mint most. Barátoktól, ismerősöktől búcsúztunk, de az utolsó útjukra nem tudtuk elkísérni. Gyászolva, szomorúan, elszigetelve, egyedül, de fegyelmezetten várjuk a karácsonyt. Egy rendkívüli karácsonyt, amikor nem tudjuk betartani a szokásainkat, nem tudunk családi, baráti összejövetellel örvendeni a legszebb téli ünnepnek.

Átértékelődik a karácsony, amikor féltéssel gondolunk azokra, akiket az idén nem látunk, akikkel nem találkozunk és talán rájövünk, hogy nem az ajándékozás a legfontosabb. Talán jobban fogjuk megbecsülni azt, amikor újra átölelhetjük a szüleinket, a gyermekeinket, a barátainkat és talán újra a szeretet ünnepe lesz a karácsony.


EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tőkés László: az RMDSZ nem használta ki ...
Új szakmai egyesületet alapítottak a ...
KÓTA-életműdíjat kapott Szép Gyula

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fejetlenség az oltási platformon, ...
  • Körvonalazódik a vakcinaútlevél: ...
  • Egy tonna bronz emléke
  • Egy tonna bronz emléke
  • VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...