Közvitákon térképezik fel a járvány következményeit
Vissza

Közvitákon térképezik fel a járvány következményeit

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal az elkövetkező harminc napban több közvitát is szervez, amelyeken arra keresik a választ, hogyan befolyásolta a koronavírus-járvány a város lakóinak életét, illetve mit lehet tenni a járvány elcsitulása után. A cél az, hogy az önkormányzat a lakosság véleményét figyelembe véve hatékony közpolitikákat dolgozzon ki, és anyagi támogatásban részesítse a különböző szakterületeket.

A közviták online zajlanak majd. Azok, akik részt szeretnének venni a közvitán, primariaclujnapoca.ro honlapon a Comunitate (közösség) fül alatt található cetateni (állampolgár) szóra kattintva kell megkeresniük és elolvasniuk a dezbateri publice (közviták) címszó alatt található tájékoztatást. A közvita élőben követhető a Municipiul Cluj-Napoca Facebook-oldalon.

Azoknak, akik fel akarnak szólalni a közvitán, az esemény előtt legkevesebb négy órával ki kell tölteniük az e-primariaclujnapoca.ro honlapon elérhető nyomtatványt. A hozzászólóknak emailen küldenek linket, amelyre kattintva bekapcsolódhat a közvitába. A felszólalni akarók a közvita meghirdetésétől kezdődően iratkozhatnak a hozzászólók listájára.   

A kulturális élet helyzetéről május 27-én, szerdán 17 órakor vitáznak. Az egészségügyi intézményeknek kiutalandó összegről június 2-án kedden 12 órakor, a sportkluboknak kiutalandó anyagi támogatásról június 9-én, kedden szintén 12 órakor tartanak közvitát. A kolozsvári üzleti élet kihívásairól június 16-án, kedden 12 órától, míg a város társadalmi helyzetéről június 23-án 12 órakor mondhatjuk el véleményünket.

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal további közviták szervezését is kilátásba helyezte, amelyek témája az oktatás, a vallásügy, a közszállítás, a környezetvédelmi járvány utáni helyzete, de más közérdeklődésre számító témákat is napirendre kerülnek az elkövetkező időszakban.

Június 4-én, csütörtökön 16 órától az önkormányzat tulajdonát képező, fedetlen és fedett parkolóhelyek, garázsok bérlési szabályzatáról szerveznek közvitát, majd ezt követően dolgozzák ki az erre vonatkozó városi tanácsi határozattervezetet. A felszólalni kívánóknak is az e-primariaclujnapoca.ro honlapon elérhető kérést kell kitölteniük.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Filmtettfeszt: díjátadó kézfogás és ...
Szexedukáció, utcai okoskönyvtár, ...
Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ