Közel 19 ezren jelentkeztek a BBTE-re
Vissza

Közel 19 ezren jelentkeztek a BBTE-re

Megközelítőleg 19 ezer fiatal jelentkezett a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem által meghirdetett alap- vagy mesterképzésekre a nyári felvételi időszakban – tájékoztatott az intézmény.

A nappali alapképzések közül a Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Kar, a Matematika és Informatika Kar, a Pszichológia és Neveléstudományok Kar, a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar bizonyult a legnépszerűbbnek. A távoktatásos képzések közül a Pszichológia és Neveléstudományok Kar, a Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Kar, valamint a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar képzései voltak a legkeresettebbek a nyári felvételi időszakban.

A BBTE mesterképzéseire eddig összesen 4200 fiatal jelentkezett, ami 500-al több a 2017-es felvételi időszakhoz képest. A mesterképzések közül is a közgazdaság, a pszichológa, a politikatudományok vagy épp a matematika-informatika volt a legnépszerűbb.

A BBTE összesen 8300 államilag támogatott és 18 ezer költségtérítéses helyet hirdetett meg alap- és mesterképzésen. Összesen 224 alapképzéses szakra (nappali és távoktatásos is), valamint 222 mesteri programra lehetett jelentkezni.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Tombolnak a Celtic szurkolói
VIDEÓ - Megnyitották Essig Józsefnek a ...
Fordulók és fordulatok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ