Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mondja a homíliát az augusztus 20-i szentmisén
Vissza

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mondja a homíliát az augusztus 20-i szentmisén

Megtartják a szentmisét augusztus 20-án a budapesti Szent István-bazilikában, a Szent Jobb-körmenet helyett ereklyés áldást kapnak a hívek - közölte ma az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.

A hagyományosan a bazilika előtti téren, több tízezer zarándok részvételével megtartott szertartást idén a koronavírus-fertőzés elleni hatósági korlátozások miatt a bazilikában, szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett rendezik meg, és azon csak meghívottak vehetnek részt.

A délután 5 órakor kezdődő szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezeti, a homíliát Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mondja - írták. A szentmisét a Duna Televízió és a Magyar Katolikus Rádió élőben közvetíti. A mise után szokásos Szent Jobb-körmenet helyett - ugyancsak a bazilikában - a magyar nemzetért könyörgő liturgiát tartanak.

Utána a bíboros a Szent Jobb-ereklyével áldást ad a templomban lévőkre és mindazokra, akik a televízión vagy a rádión keresztül kapcsolódnak be az ünnepbe - olvasható a közleményben.

A Szent Jobb a szokott módon, 10 és 13 óra között látogatható a bazilikában - tették hozzá.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Május 15-ig lehet nevezni a Bujtor ...
Márton László kapja az idei Artisjus ...
Szavak mezején

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ