Korzo-séta szombaton: Vívók, iringálók, velocipédek
Vissza

Korzo-séta szombaton: Vívók, iringálók, velocipédek

200 évvel ezelőtt grófi meghívásra egy olasz úriember érkezett Bécsből, hogy szerencsét próbáljon Kolozsváron és megalapította a vívóiskolát, az első sportintézményt városunkban. A 19. század izgalmas változásokat hozott, s a kolozsváriak szívesen próbáltak ki mindenféle sportot, legyen szó biciklizésről, csónakázásról, korcsolyázásról, úszásról vagy teniszről.

A Korzo-lányok szeptember 1-ei városnéző sétájukon elkalauzolnak a sportlétesítmények és -egyesületek (egykori) helyszíneihez, s elmesélik, miként vívtak, iringáltak és velocipédeztek polgárok és nemesek egyaránt. Készítsék a cipőket!

A sétára előzetes bejelentkezés szükséges. A részvételi szándékot jelezni lehet az office@korzo.org.ro e-mailcímre küldött üzenettel vagy a 0740040008-as, illetve a 0766636372-es telefonszámon. A séta minimum 5 fő jelentkezése esetén indul. Hogyha valamilyen okból kifolyólag elmarad, szombat délelőtt értesítenek minden korábban bejelentkezőt.

A sikeres regisztrációt megerősítő e-mailben megírják, illetve telefonon tájékoztatnak a találkozási pontról. Jegyárak: 12 RON a teljes árú jegy, 8 RON diákok és nyugdíjasok részére 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Önálló magyar líceum épülhet ...
Ellenőrzik az oltóhelyeket a ...
Digitalizált hangfelvételeket tett ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ