Koronavírusos Sergio Pérez
Vissza

Koronavírusos Sergio Pérez

Pozitív eredményt hozott a második vírusteszt Sergio Péreznél, így bebizonyosodott, hogy a Racing Point mexikói pilótája koronavírussal fertőződött. Ki kell hagynia a Brit Nagydíjat.

Pérez szerdai nem egyértelmű teszteredménye miatt a csütörtököt a versenypályától távol, a szállásán töltötte. Az első híradások még csak arról szóltak, hogy a tesztbe hiba csúszott, ám aztán megismételték a mintavételt, és a gyorsított eljárással elvégzett vizsgálat kimutatta a vírust a mexikóinál.

„Pérez önkéntes karanténba vonult, eleget téve a hivatalos egészségügyi szervek iránymutatásának, és továbbra is követni fogja a hatóságok által előírt procedúrát.” – áll az F1 közleményében. „A Brit Nagydíj szervezőivel, a helyi egészségügyi hatósággal és az FIA COVID-19 delegáltjával teljes körű kontaktkutatást hajtottunk végre, és a vele közeli kapcsolatba kerülőket elkülönítettük.”

A Racing Point korábban megerősítette, hogy Pérezzel csapattag is kapcsolatba került, akik szintén karanténban várták a következő teszt eredményét. Hogy vannak-e további fertőzöttek, az egyelőre nem derült ki.

A silverstone-i csapat közleményben erősítette meg, hogy Pérez kihagyja a hétvégi Brit Nagydíjat. A brit hatóságok nemrég 7-ről 10 napra növelték a pozitív tesztet produkálók kötelező önkéntes elkülönítésének idejét, ami azt jelenti, hogy Pérez nagy valószínűséggel a jövő hétvégi második angliai versenyt is kénytelen lesz kihagyni.

Sergio Pérez az első Forma–1-es versenyző, aki pozitív vírustesztet produkált. Márciusban Ausztráliában a McLaren egyik dolgozója kapta el a koronavírust, ami akkor közvetve a nagydíj lefújásához vezetett. Az F1 az első három nagydíjhétvégéjéig több mint 15 ezer tesztet végzett el, ezekből kettő hozott pozitív eredményt, ám egyik személy sem csapat alkalmazottja volt, nem vettek részt az ausztriai hétvégéken, és őket még a Magyar Nagydíjra indulásuk előtt kiszűrték.

Az F1 most nem tart attól, hogy  Pérez pozitív tesztje veszélyeztetni fogja a Brit Nagydíj hétvégéjét.

A Racing Point csapata később megerősítette, hogy a nagy visszatérő német Nico Hülkenberg lesz a mexikói versenyző helyettese Silverstone-ban.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában ismét meghaladta az 500-at a ...
Tetemes bírság a Mozi+-nak rossz ...
Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ