Koronavírusos Kolozs megye prefektusa és a családja
Vissza

Koronavírusos Kolozs megye prefektusa és a családja

Megfertöződott Mircea Abrudean, felesége és 9 hónapos kisfia - ezt maga a prefektus jelentette be ma az újságírók számára fenntartott WhatsApp csoportban.

A kormány helyi képviselője közölte: július 3-án a gyermekkórház sürgősségi osztályára vitte 9 hónapos kisfiát, ugyanis láza volt. A szülők azt hitték, a hőemelkedést az éppen kibújó fogak okozzák, ám az orvosok megállapították: mandulagyulladása van. 

A kisfiút letesztelték és kiderült, hogy koronavírussal fertőzött, az eredmény a szülei esetében is pozitív. A prefektus hangsúlyozta: feleségével tünetmentesek. Mircea Abrudean közölte azt is, hogy mindhármukat a járványkórházba utalják be.

"Ismételten arra buzdítom a polgárokat, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, jelentkezzenek az orvosnál, ha a tünetek jelentkeznek. Akik kételkednek a vírus létezésében, azoknak azt üzenem: gondolják meg kétszer mielőtt ilyen kijelentést tesznek. Teljes mértékben megbízom az egészségügyi rendszerünkben és meggyőződésem, hogy sikeresen átvészeljük ezt az időszakot" - írta az újságíróknak a prefektus.

Abrudean 35 éves, tavaly nevezték ki prefektusnak.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Puskás, a musical – előbemutató ...
A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
Tenisztorna a cseh fővárosban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ