Korodi Attila képviselő átadta a stafétát: csíkszeredai polgármester lenne
Vissza

Korodi Attila képviselő átadta a stafétát: csíkszeredai polgármester lenne

A nagyszebeni Benedek Zakariást, a Képviselőház infrastruktúra és szállításügyi szakbizottságának tagját választották meg az RMDSZ alsóházi frakciójának vezetőjévé pénteken Szovátán. A politikus Korodi Attilát váltja, aki azért nem vállalt újabb megbízatást, mivel Csíkszereda polgármesteri székére pályázik.

Szovátán ülésezett pénteken az RMDSZ parlamenti csoportja, ahol frakcióvezetőket is választottak – tájékoztatott pénteken az RMDSZ hírlevele. Az RMDSZ alsóházi frakciójának élére a nagyszebeni Benedek Zakariást, a Képviselőház infrastruktúra és szállításügyi szakbizottságának tagját választották, továbbá megerősítették tisztségeikben: Szabó Ödön és Márton Árpád frakcióvezető-helyetteseket, valamint Apjok Norbert titkárt. A szenátusi frakció vezetését továbbra is Cseke Attila Bihar megyei szenátor látja el, a frakcióvezető-helyettesi és titkári tisztségeket pedig változatlanul Fejér László Ödön és Császár Károly szenátorok töltik be. 

Az RMDSZ képviselőházi frakcióját 2016 decembere óta Korodi Attila vezette, aki most azért nem vállalt újabb megbízatást, mivel a közelgő önkormányzati választáson szándékában áll megpályázni a csíkszeredai polgármesteri tisztséget, amelyet több éve Ráduly Róbert tölt be.  

„Emlékszem arra a decemberi napra, amikor a kollégák Szovátán megválasztottak. Kihívás volt, amelyet örömmel fogadtam, új fejezet nyílt a képviselői munkámban. Elmondhatom, hogy az elmúlt három év parlamenti mindennapjai nem voltak unalmasak. (…) A bukaresti politikában nagyon sokszor úszunk az árral szemben, sokszor érezzük azt, hogy nem tudunk egyről a kettőre lépni, ahogyan azt is, hogy amit felépítünk ma, az holnap már romokban hever. És újra kell kezdeni. Ez a dolgunk, ez volt a dolgom: megvédeni és bővíteni azokat a kisebbségi és közösségi ügyeket érintő törvényeket, amelyek jobbá, élhetővé teszik szülőföldünket. De szerencsésnek érzem magam: ez idő alatt egy olyan csapattal dolgozhattam, akikre tudtam, hogy mindig, minden körülmények számíthatok” – írta Facebook-oldalán az RMDSZ-es képviselő.

Korodi Attila emlékeztetett: „Amikor frakcióvezetőnek választottak Szovátán, azt nyilatkoztam: nagy a felelősség. Ma újból Szovátán vagyok, együttes frakcióülést tartunk. És ha a mai helyzetemet nézem, újra azt mondom, hogy nagy felelősséget vállaltam, amikor úgy döntöttem, megpályázom Csíkszereda polgármesteri székét. Határozott meggyőződésem, hogy jelenleg rám Csíkszeredában van a legnagyobb szükség. Ennek tükrében ma felajánlom a frakciónak, hogy válasszunk új frakcióvezetőt. Csak így tudok minden erőmmel és tudásommal a csíkszeredaiak szolgálatába állni, és értük tenni az elkövetkező időszakban” – összegzett Korodi.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
Ókori „kolozsvári” múmiát CT-ztek az ...
Ötven perc bűvölet

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ