Kórházakat, sportklubokat, civil szervezeteket támogat a városháza
Vissza

Kórházakat, sportklubokat, civil szervezeteket támogat a városháza

Emanuel Ungureanu USR-s képviselő a városi tanács mai ülésén felhívta a jelenlevők figyelmét, hogy két, viszonylag nagy értékű befektetést nem kellene támogatniuk. A képviselő a járványkórháznak 250 ezer lejért és az onkológiának 440 ezer lejért beszerzendő UVC fertőtlenítő berendezések ellen tiltakozott, mindhiába. Ungureanu kifejtette: a szakemberek véleménye szerint ezek a drága berendezések nem számítanak jó befektetésnek. A tanácsosok mégis rábólintottak. A tegnapi tanácsülésen nem csak a kórházaknak, hanem a városi sportkluboknak, sporttal foglalkozó civil szervezeteknek kifizetendő támogatásról is döntöttek.

A Kolozsvári Tanács mai ülésén az alábbi kórházaknak szavaztak meg anyagi támogatást: az Urológiai és Vesetranszplantációs kórháznak 750 ezer lejt működési költségekre és felszerelés vásárlásra; a rehabilitációs kórháznak 400 ezer lejt színes Doppler ekográf készülék megvásárlására; a gyermeksürgősségi kórháznak 1,19 millió lejt infrastruktúra-fejlesztésre, javítási munkálatokra és orvosi berendezésekre; a tüdőkórháznak 60 ezer lejt Dacia Dokker gépkocsi megvásárlására; a katonakórháznak 500 ezer lejt orvosi berendezések vásárlására; a megyei sürgősségi kórháznak 5,6 millió lejt a kórház által megjelölt szükségletek fedezésére; az onkológiai intézetnek 440 ezer lejt a már említett, korszerű fertőtlenítő berendezés megvásárlására; a CFR-kórháznak 300 ezer lejt szintén orvosi műszerek megvásárlására; a szívkórháznak 800 ezer lejt az épület alagsorában levő helyiségeket korszerűsítésére és működési költségekre; a  járványkórháznak 360 ezer lejt orvosi műszerek megvásárlására; a gasztroenterológiai és hepatológiai kórháznak 450 ezer lejt fejlesztésre és eszközbeszerzésre.

Szintén most szavaztak meg 45 ezer lejt a polgármesteri hivatal keretében működő szociális védelmi igazgatóság nyilvántartásában szereplő gyerekek számára megvásárolandó iskolatáskákra és tanszerekre.

A kolozsvári sportklubok és sporttal foglalkozó civil szervezetek sem maradtak támogatás nélkül. Többek között a CFR sportklubnak 81,5 ezer lejt, az U-FC-nek 2,8 millió lejt, az Universitatea Sportklubnak 2,415 millió lejt, az U-BT Sportklubnak 1,38 millió lejt, a Városi Sportklubnak 350 ezet lejt, a Motorhome Napoca Rally Team Sportklubnak 333 ezer lejt, a Viitorul Iskolai Sportklubnak 187 ezer lejt, az Universitatea Olimpia Cluj Futballegyesületnek 145 ezer lejt, a Politehnica Sportklubnak 114 ezer lejt, a Kolozs Megyei Kosárlabda Egyesületnek 105 ezer lejt, a Vointa Sportklubnak szintén 105 ezer lejt, a Karate WUKF Román Sprotföderációnak 81 ezer lejt, a Monostor negyedben működő sportlíceumnak 105 ezer lejt, a Román Fitnesz Föderációjának 81 ezer lejt, a Sănătatea-Servicii Publice Sportklubnak 73 ezer lejt, a Kolozs Megyei Dzsúdó Egyesületnek 61 ezer lejt, a Kolozs Megyei Atlétika Egyesületnek 59 ezer lejt, a Clujana Női Focicsapatnak 49 ezer lejt szavaztak meg.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ismertette a MÚRE riportpályázata ...
Plazmaadással segítheted a ...
Drágul a reptéri parkolás Kolozsváron

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ