Konferenciát szervez a Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetsége
Vissza

Konferenciát szervez a Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetsége

Közel öt év kihagyás után ismét nagyszabású tudományos konferenciát szervez a Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetsége a Babeș–Bolyai Tudományegyetemmel partnerségben: a Kárpát-medencei Magyar Doktoranduszok Interdiszciplináris Konferenciáját február 6-7-én szervezik Kolozsváron.

A konferencián öt ország negyvenöt fiatal kutatója vesz részt, akik nyolc szekcióban mutatják be kutatásaik eredményét. A szekcióülések két nyelven, magyarul és angolul zajlanak majd.

Az esemény hivatalos megnyitóját február 6-án, 17 órakor szervezik a BBTE Történelem és Filozófia Kar Napoca / Jókai utca 11. szám alatt található épületének Ferdinand termében. A megnyitón plenáris előadást tart Néda Zoltán, a BBTE oktatója és a Magyar Tudományos Akadémia Kolozsvári Akadémiai Bizottságának elnöke A szinkron bűvöletében címmel.

A szekcióülések február 7-én zajlanak. A bölcsészettudományi, közigazgatási, adatvédelmi és társadalomtudományi szekcióknak az Európai Tanulmányok Kar Avram Iancu / Petőfi utcai épületének Eugen Lovinescu terme, a kommunikáció-, történelem-, vallás- és műszaki tudományi szekcióknak pedig az Echinox épület (Universitatii / Egyetem utca 7-9. szám) Aristide Briand terme ad otthont.

A szekcióülések programját a szervezet Facebook oldalán (fb.com/doktorandusok) és honlapján (www.rodosz.ro) olvashatják, ugyanakkor az esemény a FestivApp mobiltelefonos applikáción is elérhető. Az egyes előadások szinopszisait online is böngészhetik az issuu.com/doktorok oldalon.

Az eseményekre a belépés ingyenes.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Figyelmeztetés: 12 kilométeres ...
Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
Életfogytiglanra ítéltek egy angol nőt, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ