Kolozsvárra hozzák novemberben a legújabb filmkülönlegességeket
5. Les Films de Cannes
5. Les Films de Cannes
Vissza

Kolozsvárra hozzák novemberben a legújabb filmkülönlegességeket

Amennyiben a járványhelyzet megengedi november 6. és 8. között a kolozsvári Győzelem moziban nézhetjük a Cannes-ban és más jelentős filmfesztiválokon frissen bemutatott alkotások válogatását az 5. Les Films de Cannes eseményen.

A rangos cannes-i filmfesztivált 1939 óta először mondták le a szervezők, akkor a második világháború kitörése miatt, idén pedig a járványhelyzet romlásának okán kényszerültek erre. Fizikai formában tehát nem mutathatták be a közönségnek a fesztiválra beválogatott 56 alkotást, de kompenzálásként mindegyik film megkapta a részvételt tanúsító Cannes 2020 medált.  

Kolozsváron két jelentős kortárs alkotó, Benh Zeitlin és Thomas Vinterberg filmjeit tekinthetik meg az érdeklődők. A kiemelkedően tehetséges fiatal rendező, Benh Zeitlin sokat díjazott és több kategóriában Oscar-díjra jelölt debütje, A messzi dél vadjai (Beasts of the Southern Wild) is látható, amely a világtól gondosan elzárt településen apjával élő, hat éves Hushpuppy életét mutatja be. A rendező hét évvel későbbi második filmje, a Wendy is belekerült a programba, amely a Pán Péter történet felnőtt közönség számára adaptált átértelmezése.

A dán Thomas Vinterberg Még egy kört mindenkinek (Another Round) című alkotását is vetítik, amely egy elmélet teszteléséről szól: négy gimnáziumi tanár kipróbálja, hogy a vér állandó alkoholszintjének fenntartásával valóban jobbá válik-e a munka és az élet. A fekete komédia főszereplője Mads Mikkelsen.

A részletes program és a szükséges információk elérhetők a www.filmedefestival.ro weboldalon.

(Borítókép: Jelenet A messzi dél vadjai című filmből. Fotó forrása: port.hu)


 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

OLVASÓINK FIGYELMÉBE – ÜNNEPI ...
Hamilton nyert, Grosjean rémes ...
Ó, jöjj, Napkelet, Szent Virradat; ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ