Kolozsváron mutatják be hazánk első városi madáratlaszát
Vissza

Kolozsváron mutatják be hazánk első városi madáratlaszát

A Román Madártani Egyesület (SOR) munkatársai szeretettel meghívják az érdeklődőket a Kolozsvár Madarainak Atlasza bemutatójára november 15-én 18 órakor a sétatéri kaszinóba. A könyv a SOR kolozsvári munkatársai valamint Kósa Ferenc (Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, BBTE – Kolozsvár) négyéves együttműködésének gyümölcse, amely nem jöhetett volna létre számos helyi madárbarát önkéntes segítsége nélkül.

A Kolozsvár Madarainak Atlasza hazánk elsőként megjelenő városi madáratlasza, amely gazdag információforrásként szolgálhat a városunkban előforduló fajokról. Az elterjedési térképek mellett számos fénykép, QR-kód segítségével elérhető madárhang és jelentős ökológiai ismeretanyag gazdagítja a könyvet. Az atlasz megvalósítását a Kolozsvár Polgármesteri Hivatal támogatta és a nyomtatott példányok költségmentesen eljuttatják a város könyvtárainak, oktatási intézményeinek valamint azon szervezeteknek, amelyek hozzájárulhatnak a természeti értékek megőrzéséhez.

Az atlasz jelentősége és haszna mellett szót ejtenek Kolozsvár folyamatosan gyorsuló urbanizációjáról. A könyvet gyakorlatilag „útmutatóként” is használhatják azok, akiket érdekel Kolozsvár madárfaunája, a környezeti nevelés helyi lehetőségeinek megismerése, a város élővilágának sokfélesége, a természetközeli városfejlesztés vagy akár a természeti értékeink turisztikai hasznosítása.  

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Futószalagon osztották a pénzt a ...
Sporthírek röviden a nagyvilágból
CNCD: nem diszkriminált a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ