Kolozsvári mesék – bemutató a bábszínházban
Vissza

Kolozsvári mesék – bemutató a bábszínházban

Március 9-én, pénteken délelőtt 11 órától tartja legújabb bemutatóját a kolozsvári Puck Bábszínház, derül ki az intézmény közleményéből.

Varga Ibolya rendező Kolozsvári mesék címmel Zágoni Balázs kötetének három meséjét viszi színpadra. A szöveget maga az író dramatizálta. „Zágoni Balázs meséi minket, kolozsvári bábosokat, visszaröpítettek időben és térben a honfoglalás koráig. Így lettünk rendre honfoglaló magyar családból és a rájuk leselkedő rablókból, várvédő magyarokká és török szpáhikká, majd kollégiumi kisdiákokként és városi polgárokként megérkeztünk a múlt század fordulójára, hogy tanúi lehessünk az első városi gőzvasút beindításának” – vallja a rendező.

A díszletet és bábokat Elena Ilaș, a bábszínház festő-díszlettervezője készítette, az előadás zenéjét Kötő Áron szerezte.

A társulat 11 színésze közül nyolcan szerepelnek az előadásban: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Okos Attila Ákos és Urmánczi Jenő.

Alsó korhatár: 4 év.

A Kolozsvári meséket a színház március 10-én és 17-én is műsorra tűzte. Március 21-én, a Bábszínházi világnapon a Puck Bábszínház idén is külön rendezvénnyel készül.

(Borítókép forrása: Puck Bábszínház)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjak ...
Bolognai professzor, felvidéki ...
Alkotmánysértő volt Teodor Meleşcanu ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • RMDSZ 30 – ünnepi rendezvény ...
  • Nincs harag
  • Diákok, figyelem! Változnak az ingyenes ...
  • VIDEÓ - #WEREMEMBER – Fotókkal a ...
  • Trianon – Apponyi száz éve ...