Kolozsvári majális hatodszorra
Vissza

Kolozsvári majális hatodszorra

Kolozsvári majálist szervez a Kolozsvári Ifjúsági Fórum (KIFOR) és az RMDSZ kolozsvári szervezete május 4-én, szombaton a Monostor végén található Colina-parkban. Balló Tamás főszervező elmondta: mivel a tavalyi rendezvényen – amelyet először szerveztek a Colina-parkban – legalább háromezer résztvevő volt, ezért nem változtatnak a helyszínen, és remélik, hogy idén még többen keresik fel a fesztivált, amely idén is számos gyerekprogrammal és könnyűzene-koncerttel várja az érdeklődőket. Gondot csak a személygépkocsik parkolása okozhat, ezért a szervezők azt javasolják, hogy a majálisozók érkezzenek a közszállítási vállalat járműveivel a helyszínre. Megmaradnak a hagyományos programok, azaz a lovas-íjász bemutató, kézműves foglalkozások, a gyerekeknek arcfestés és lufi-hajtogatás. Tombolán pedig ajándékcsomagot és fesztivál-belépőket lehet nyerni.

A szervezők választása azért esett a Colina-parkra, mivel a város bármelyik szegletéből, sőt Szászfenesről is könnyen megközelíthető.

– A Kolozsvári Majálison a család minden tagja jól érezheti meg magát. A tavalyi közel háromezer résztvevő pozitívan értékelte az új helyszínt, ezért idén is ezt választottuk. Az esemény szombaton, május 4-én zajlik 11.30 órától kezdődően, amikor a gyalui néptáncegyüttesnek (11:30-12:00 óra között), a Kalotaszegi Legénytársulatnak és az őket kísérő Tokos zenekarnak (12.00-12:30 óra között), a tordatúri néptáncegyüttesnek (12:30-13:00 óra között) tapsolhatunk. Déli egy órától a Keljfeljancsi Bábszínház adja elő a Mátyás király és a kolozsvári bíró című produkcióját. Szintén a gyermekeknek ajánljuk a magyarországi Kicsi Gesztenye Klub koncertjét 15 órától. A lovas-íjász bemutató mellett a gyermekek is kipróbálhatják a lovaglást 15.45-17:00 óra között. Délután öt órától 4S Street koncert lesz, 18.30-től 19.30-ig pedig a bánffyhunyadi származású, X-Faktor döntős Antal Timi koncertezik. Rossz idő esetén a helyszínen felállított két, egyenként hatvan négyzetméteres sátorokban szervezzük meg a meghirdetett eseményeket. A színpad eddig is fedett volt. Az állandó programok között szerepel még az arcfestés, a nemezelés stb. Mivel a Monostor negyed végén található hidat javítják, és kevés a parkolóhely, ezért azt ajánljuk, hogy vegyük igénybe a közszállítási vállalat (CTP) buszait – tudhattuk meg Ballok Tamástól, a Kolozsvári Majális főszervezőjétől.

Az esemény ingyenes lesz, de elképzelhető, hogy a résztvevők karszalagot kapnak. Délután 6 órakor tombolán ajándékcsomagokat, illetve a Várkert Fesztiválra és a Mérai Zenei Fesztiválra érvényes belépőket sorsolnak ki.

A nyolctagú szervezőcsapatot 22 önkéntes segíti. Az egynapos rendezvényt nem szándékoznak kétnapossá tenni, de igyekeznek minél érdekesebb koncerteket lebonyolítani.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Brassói játékosai nélkül indult Japánba ...
VIDEÓINTERJÚ - Povedák Kinga: a ...
VIDEÓ - Haladnak a Dózsa György utca ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ