Kolozsvári kosárvereségek
Vissza

Kolozsvári kosárvereségek

A Kolozsvári Universitatea Sportklub női és férfi kosárlabdacsapata is súlyos vereséget szenvedett a legutóbbi bajnoki mérkőzésén a Horia Demian Sportcsarnokban, azaz mindkettő nyeretlen maradt.

A hölgyek számára véget ért az első szakasz, zárultak a Nemzeti Liga A-csoportjának küzdelmei. A Carmin Artemie Popa edzette kolozsváriak a 10. játéknapon 22 pontos vereséget szenvedett az Aradi ICIM-től, a vendégek legjobbja, Brankica Hadzovics egymaga 24 pontig jutott.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Aradi ICIM 56:78 (17:18, 16:23, 12:19, 11:18) – a kolozsvári pontszerzők: Orbán Nikolette 14, Rishonda Janell Napier és Paula Cenean 11–11, Irina Mihaela Părău 10, Alekszandra Begeniszics 8 és Bot Roberta 2; játszott még Biszak Boglárka és Marina Sfârlea; a keret tagja még Anca Cătălina Ana, Arlesia Norrell Morse és Petra Irimieş.

A csoport többi mérkőzésén: • Târgoviştei MSC–Brassói Olimpia ESK 80:92 • Szatmárnémeti MSC–Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 60:64. Az A-csoport a második szakaszban a Piros-csoport nevet viseli, az eddig hat tag mellé feljut a B-csoportot megnyert Konstancai Phoenix is. A kolozsváriaknak a második szakasz első meccse december 22-én lesz, a Horia Demian Sportcsarnokban a brassói gárdát fogadják vendégül.

A férfiaknál a C-csoportban a sereghajtó kolozsváriak a 12 fordulóban esedékes mérkőzésüket pótolták, 27 pontos vereséget szenvedtek a Foksányi MSC-től. Florin Covaciu legényei csak az első és az utolsó negyedben voltak méltó ellenfelei a moldvaiaknak, akiktől Cameron Michaels Cornelius volt a legeredményesebb kosaras 22 ponttal.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Foksányi MSC 49:76 (14:14, 7:26, 15:23, 13:13) – a kolozsvári pontszerzők: Radu Ovidiu Bârlean 11, Alexandru Burlacu és Alexandru Paul Bota 8–8, Dan Tudor Bichiş 7, Vlad Porime és Rareş Mihăşan 5–5, Calin Dani Vasile 4, Dan Andrei Avram 1; játszott még: Alexandru Cristea és Alexandru Ionas; a keret tagja még: Bogdan Şutea és Maneasz Roland.

Pénteken a 14. fordulóban ismét hazai pályán játszik a kolozsvári együttes, 18.30 órai kezdettel a Csíkszeredai VSKC lesz az ellenfele.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tompa Andrea: nagy kudarctűrő képesség ...
Három évad után búcsúzik a Légy jó ...
Sporthírek röviden

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ