Kolozs Megyei Tanács: három adós vállalat
Vissza

Kolozs Megyei Tanács: három adós vállalat

A Kolozs Megyei Tanács hatáskörébe tartozó vállalatok közül a kolozsvári nemzetközi reptér a legnyereségesebb, míg a többi cég meg sem közelíti ezt a szintet: két cég eddig hétmillió eurós adósságot halmozott fel, ez pedig „klinikai halált” jelent a felszámolás előtt álló cégeknek.

A kolozsvári nemzetközi reptér 2018-ra négymillió eurós, azaz 18,4 millió lejes bruttó nyereséget tervezett be.

– Idén 102,5 millió lejes jövedelemre számítunk, a költségek pedig elérthetik a 84,1 millió lejt. Így a 2018-as évi bruttó nyereség megközelítheti a 18,4 millió lejt; az idei befektetések összege 113 millió lej. Ebből 52,8 millió lejt saját forrásból, 44,9 millió lejt pedig uniós alapokból teremtünk elő, az előző évből származó fel nem használt összeg pedig 15,2 millió lej – tudhattuk meg a légikikötő sajtóközleményéből.

Az Univers T szállodakomplexum idén 517 ezer lejes, a Szamos Vízgazdálkodási RT 10,8 millió lejt, a Tetarom Rt pedig 2,3 millió lejes bruttó nyereséggel számol.

Ezzel ellentétben az Út- és Hídügyi Igazgatóság tavaly év végére 30,1 millió lejes adósságot halmozott fel, ez pedig 4,9 millió lejjel több, mint a 2016-os év végén jegyzett összeg. A másik veszteséges cég az Őrző-védő Kft., amelynek adóssága elérte az 1,8 millió lejt, ami 60 755 lejjel több, mint a cég 2016-os adóssága. A 13 millió lejes adósságot felhalmozó Clujana cipőgyárat fizetésképtelenné nyilvánította a Kolozs Megyei Szaktörvényszék.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mi történik a következő fesztiválokkal: ...
Négyen a nagyágyon: Cumikaland
Nyihaha

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?