Kiválóan szerepeltek a Fehér megyei diákok az országos vetélkedőkön
Vissza

Kiválóan szerepeltek a Fehér megyei diákok az országos vetélkedőkön

Lapunkban már beszámoltunk arról, hogy az Örökségünk Őrei vetélkedő országos szakaszát szórvány-kategóriában a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium tanulói nyerték meg, és azóta számos olyan verseny zajlott, amelyen a Fehér megyei diákok nagyon szép eredményeket értek el.

Az ökumenikus vallásolimpián a Bethlen Gábor Kollégium diákjai közül Szakács Amália (10. o.) országos első díjban, Szabó Andrea Krisztina (6. o.) országos harmadik díjban részesült, a hetedikes Németh Tünde pedig országos második lett (Magyarlapádi Általános Iskola).

A római-katolikus vallásolimpián a gyulafehérvári “Gróf Majláth Gusztáv Károly” Római-Katolikus Teológiai Líceum diákjai közül országos második díjban részesült a kilencedikes Nagyházi Hunor és a tizenegyedikes Kedves Szabolcs, Gergely József (12. o.) pedig dicsérettel érkezett haza. A katolikus líceum diákjai szépen szerepeltek a Marosvásárhelyen megrendezett X. Kreativitás versenyen, ahol több kategóriában is pódiumi helyezést értek el. Dramatizálás kategóriában a Bereczi Tamás, Jánó Nándor és Csinádi Dávid alkotta csapat I. helyezést ért el, valamint különdíjban részesült a legjobb-legeredetibb előadásért. Szintén első helyezést ért el zene kategóriában a Balázs Zoltán és Kovács Richárd alkotta páros. Ének/zene kategóriában is bővelkedtek az elismerések: II. helyezést ért el Kiss Richárd Mihály (ének) és hangszeres kísérete - Fejér Mátyás, Csíki Bence, Vaida Lehel-Richárd; dicséretben részesült Gergely József és Barna Miklós-István. A fiúk a sportban is remekeltek, az Antal Arnold,  Sebestyén Dávid, Bakos Róbert és Kedves Szabolcs alkotta csapat második lett.

A Vidám Versek Versmondó Verseny országos szakaszán Szőcs Noémi 8. osztályos tanuló (Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed) dicséretben részesült, a 3. osztályos Kónya Orsolya (Simion Lazăr Általános Iskola, Székelykocsárd) pedig a Napsugár különdíjával érkezett haza.

A Hauer Erich fizika verseny kísérlet-vetélkedőjén dicséretben részesültek a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium VI. A osztály tanulói (Szabó Lenke, Székely Róbert, Tokács Gabriel).

A legutolsó örvendetes hír a megyében az volt, hogy a Bethlen Gábor Kollégium Griffendél csapata (tagjai: Tövisi Zoltán, Gáspár Bálint, Karsai Noémi és Nyitrai Orsolya) a Bölcs Diákok vetélkedőn bekerült a döntőbe, amelyre május 22-én kerül majd sor.

Minden eddigi és ezutáni versenyre iratkozó diákot Kimi Raikkönen szavaival biztathatunk: ,,Ha esetleg veszít az ember, hát veszít. Nem lehet mindig nyerni. De mindig jön egy másik verseny, amit meg lehet nyerni, és meg is kell.’’

Borítóképen: A Kreativitásverseny fehérvári győztesei


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Három évad után búcsúzik a Légy jó ...
Sporthírek röviden
EURO 2020 – Harminc euróba ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ