Kiürítették a Louvre előtti teret Párizsban egy biztonsági riasztás miatt
Vissza

Kiürítették a Louvre előtti teret Párizsban egy biztonsági riasztás miatt

Egy biztonsági riasztás miatt kiürítették Párizsban a Louvre előtti teret, ahova Emmanuel Macron várja este az ünneplőket, amennyiben ő nyeri meg a francia elnökválasztás ma zajló második fordulóját Marine Le Pennel, a Nemzeti Front jelöltjével szemben - közölték rendőrségi források.

A párizsi prefektúra azt közölte a Twitteren, hogy "elővigyázatosságból egyszerű ellenőrzésekről van szó", de arról nem tájékoztattak, hogy milyen veszélyről lehet szó.

A kiürítés miatt a téren biztonsági kordont emeltek a hatóságok.

A Louvre múzeuma továbbra is látogatható, az intézményt nem érinti az intézkedés. Emmanuel Macron elnökjelölti sajtóközpontját, amely szintén a téren található, viszont kiürítették. Az ott tartózkodó újságírók arról számoltak be, hogy egy rendőrségi kutya gyanús szagot észlelt, és ezt követően ürítették ki a sajtónak fenntartott helyszíneket, de a Louvre üvegpiramisát, amely a múzeum bejárataként szolgál, továbbra is akadálytalanul megközelíthetik a látogatók.

Amennyiben Emmanuel Macron nyeri az elnökválasztást, a Louvre múzeuma előtti térre, Marine Le Pen pedig a Párizshoz közeli Vincennes-i parkerdőbe várja híveit az eredményhirdetés után.

Ez az első alkalom, hogy az elnökválasztást rendkívüli állapot idején tartják, amely a 2015. november 13-i - 130 áldozatot követelő - párizsi iszlamista merénysorozat óta van életben. A választókörzeteket mintegy 50 ezer rendőr és csendőr biztosítja.


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ