Kiterjesztenék a lakbértámogatásra jogosultak körét
Vissza

Kiterjesztenék a lakbértámogatásra jogosultak körét

Két évről három évre növelnénk a lakbértámogatás folyósítási időszakát és kiterjesztenénk a kedvezményezettek körét a kritériumrendszer módosításával – tájékoztatott Oláh Emese alpolgármester facebook-oldalán.Továbbra is három kategória lenne jogosult a lakbértámogatásra: a gyermekotthonból kikerült felnőttek, a szociálisan hátrányos helyzetű személyek vagy családok, illetve a családon belüli erőszak áldozatai.

A módosítások elfogadása esetén a gyermekotthonból kikerült személyek 26 helyett 35 éves korukig igényelhetik a támogatást, a jogosultságot jelentő 1500 lejes havi jövedelemküszöböt pedig 2000 lejre növelénk. A családon belüli erőszak áldozatai esetében a havi jövedelemküszöb ugyancsak 2000 lejes lenne, a hátrányos helyzetű személyek esetében pedig 783 lejről 1500 lejre növelnék azt. Amennyiben a kedvezményezetteknek családjuk van, a családtagok száma függvényében a szociális referenciamutatóra (ISR) alapozó szorzót alkalmaznák. Az ISR értéke jelenleg 500 lej.

A lakbértámogatási kritériumrendszer módosítására vonatkozó javaslatokat közvitára bocsátották, a közvita május 11-én jár le. Az alpolgármester arra szólít fel érdeklődőt, hogy az esetleges módosító javaslatokat nyújtsa be a polgármesteri hivatal iktatójához, vagy küldje el a consultarepublica@primariaclujnapoca.ro email címre.

Részletes információk a http://www.primariaclujnapoca.ro/userf…/…/referat%20(17).pdf linken  érhetők el. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Baleset a Béke téren
Ravi Shankar, „India nemzeti kincse” ...
Motoros futárok segítségét is lehet ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ