Báthory: Kitartás és türelem, mint jókívánság
Vissza

Báthory: Kitartás és türelem, mint jókívánság

Alaposan megtelt hétfőn délelőtt a Báthory István Elméleti Líceum udvara, amikor megkondult az új harang, a hagyományos „virágalagúton” át bevonult a nyolcvanhat elsőosztályos.

Timár Ágnes igazgató tanévnyitó beszédében arra emlékeztetett, hogy a pedagógusok munkája nem kap megfelelő társadalmi elismerést, mégis úgy véli, ez a pálya sok sikerrel jár. A román nyelv tanítását ellehetetlenítő központi intézkedés újragondolásáig türelmet, kitartást kért a szülőktől, a gyermekeknek minél kevesebb csalódást, a pedagógusoknak pedig minél több hivatástudatot, mindkét félnek sok sikerélményt kívánt. Hozzátette: szeretné, ha a tanév záróünnepségét már egy felújított épület udvarán tarthatnák meg.

Kémenes Lóránt-Zoltán, a Szent Mihály plébánia új főesperes-plébánosa először köszönthette az iskola diákjait és azok szüleit. Szerinte a mai világban meg kell tanítani az embereket kérdezni, fontos, hogy ki az, aki kérdez, és ki az, aki válaszol. Jézustól lehet kérdezni, és ő válaszol rá, de válaszokat is vár tőlünk. Ebben az évben ismerni kell a nyugtalanító kérdések létjogosultságát – mondta a szónok, hozzátéve: a mendemondákkal ellentétben a Szent Mihály plébánia továbbra is támogatja a nagy múltú, tekintélyes iskola működését. Köszöntőjét a Miatyánk közös elmondásával zárta.

A tanévnyitót két szavalat és az iskola régizene-együttesének műsora színezte.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Képekben a 200 éves kolozsvári ...
Szövetségre lép a Magyar Polgári Párt ...
Ne bántsd a gilisztát!

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ