Killyéni András a Magyar Olimpiai Akadémia tagja lett
Vissza

Killyéni András a Magyar Olimpiai Akadémia tagja lett

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) legutóbbi márciusi gyűlésén több fontos döntést hoztak, egyebek között véglegesítették a Magyar Olimpiai Akadémia vezetőségét. Az akadémia tagja közé doktori címmel is rendelkező munkatársunkat, a kolozsvári Killyéni András sporttörténészt (a képen) is beválasztották, ez úton is gratulálunk neki.

A MOB elnöksége a Magyar Olimpiai Akadémia elnökének Bukta Zsuzsannát, a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsa tagjának Győr Bélát, Csisztu Zsuzsát, Killyéni Andrást, Rédli Andrást, Becsey Jánost, Kegyes Jenőt, Martinek Jánost, Printz Jánost, Szabó Lajost, Szakály Sándort, Szijj Lillát, Szikora Katalint, Gál Andreát és Faragó Juditot nevezte ki.

A Magyar Olimpiai Bizottság az olimpiai eszme és a magyar sportmozgalom olimpiai hagyományainak ápolása céljából működteti az akadémiát. Kulcsár Krisztián MOB-elnök elmondta, hogy az új tanácstagok kinevezésekor szempont volt, hogy valaki vagy aktív szervező legyen a sport területén, vagy az olimpiakutatásban járjon élen.

Killyéni András elmondta, hogy a kinevezésre elsősorban elismerésként tekint, számára továbbra is fontos az olimpiai történeti kutatás és az ilyen jellegű írások, mint például amilyeneknek a témája a borsafüredi olimpiai síközpont, a magyar ötkarikás mozgalom vagy a kolozsvári olimpikonok.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kétszáz lejes utalványokkal támogatják ...
Köztéri defibrillátorokat helyeztek ki ...
DNA-mérleg: húsz év alatt 15 ezer ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ