Kijelölték a kolozsvári oltóközpontokat
Vissza

Kijelölték a kolozsvári oltóközpontokat

A lakosság beoltása leghamarabb január 15-e és 20-a között kezdődhet – jelentette be tegnap Emil Boc polgármester az idei utolsó tanácsülésen. Hozzátette: a város 13 oltóközpontját 11 tanintézetben és két egészségügyi intézményben alakítják ki.

Védőoltásra lehet majd jelentkezni a Ion Creangă Általános Iskolában (Peana sétány, Monostor negyed), a Iuliu Hatieganu Általános Iskolában (Grigore Alexandrescu utca 16. szám, Monostor negyed),  a Liviu Rebreanu Általános Iskolában (Moldoveanu utca 1. szám, Monostor negyed), az Alexandru Vaida Voevod Általános Iskolában (Oltului utca 83. szám, Hóstát/Marasti negyed), az Anghel Saligny Műszaki Kollégiumban (Magyar/1989. December 21-e utca 128-130. szám, Hóstát/Marasti negyed), a Traian Dârjan Általános Iskolában (Szamosfalvi/Traian Vuia út 76. szám, Szamosfalvi negyed), a Transilvania Szállítási Líceumban (Beszterce/Bistritei utca 21. szám, a Györgyfalvi és a Jónapot/Bună ziua negyedbeli lakosoknak), a T. Popoviciu Informatikai Líceum két épületében (Tordai út 130-142. és a Hajnal/Zorilor utca 27. szám alatt a Hajnal/Zorilor és az Europa negyed lakosainak), a Horea Általános Iskolában (a Ferenc József/Horea út 104. szám alatti a Fellegvári/Gruia negyedi lakosoknak), az O. Ghibu Elméleti Líceumban (a Donáth/Grigorescu negyedi lakosknak). A  CFR-Kórház járóbeteg-rendelőjében (Kálvin/Campeni utca 28. szám) és a Regina Maria magán egészségügyi intézmény keretében működő Unirea orvosi központban (Csillagvizsgáló/Observatorului utca 1-3. szám) is be lehet majd oltatni magunkat.

Emil Boc elmondta: a kolozsvári járványkórház 420 alkalmazottja közül 375-en már beoltatták magukat koronavírus ellen. A többi munkatársat, akik az elmúlt hónapokban átestek a fertőzésen, és rendelkeznek antitestekkel, ezúttal nem immunizálták. Január 4-én újrakezdik a kolozsvári 3500-4000 fős egészségügyi személyzet beoltását, így a lakosság beoltása leghamarabb január 15-e és 20-a között kezdődhet el. Szintén január 15-től kezdődik a 65 éven felüli lakosok, a rendőrök, csendőrök és közigazgatásban dolgozók oltása. A lakosok telefonon, a háziorvos segítségét igénybe véve vagy a majd működő online platformot használva jegyeztethetik elő magukat oltásra.  

A polgármester örömmel mondta, hogy tegnap a városban a fertőzési ráta 4,48 ezrelékre csökkent, ami a november 19-én jegyzett 9,3 ezrelékhez képest jó eredmény. Az előljáró továbbra is óvatosságra intette a lakosokat, azt hangsúlyozva, hogy idén a városháza nem szervezett szilveszterkor semmilyen eseményt, amely nagy tömeget vonzott volna.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Május 15-ig lehet nevezni a Bujtor István Filmfesztiválra
Márton László kapja az idei Artisjus Irodalmi Nagydíjat
Szavak mezején

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ