Kihirdették a Nemzeti Levéltár irodalmi pályázatának győzteseit
Demény Péter lett az első helyezett
Demény Péter lett az első helyezett
Vissza

Kihirdették a Nemzeti Levéltár irodalmi pályázatának győzteseit

Kihirdették a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) költészet napja alkalmából meghirdetett irodalmi pályázatának győzteseit – közölte az intézmény az MTI-vel.

A pályázók feladata válaszlevél írása volt Márai Sándor 1982-ben kelt levelére, amelyet magyar-amerikai barátjához, Sziklay Andor íróhoz írt. A személyes hangvételű levélben az akkor már évtizedek óta emigrációban élő író világa kel életre, amint az éjszakai lámpa fénye mellett az irodalom csapóajtóján át „hazajár” találkozni a legnagyobb magyar költőkkel, írókkal.

A Válasz mindenkitől – Címzett: Márai Sándor elnevezésű felhívásra több mint száz pályamű érkezett, a legjobbakat egy szakmai zsűri választotta meg, amelynek Kiss Judit Ágnes író, költő; Simon Márton költő, slammer; és Wirth Imre költő, író volt a tagja.

Az első helyezett Demény Péter, a második Lajtos Nóra és Ráfi Anna Réka lett. Harmadik helyezettet nem hirdettek. A nyertesek pénzjutalmat, értékes ajándék- és könyvcsomagot kaptak. Az első helyezett emellett egy két napos kassai kirándulást is nyert, két belépővel a Márai Sándor Emlékszobába, ahol ingyenes tárlatvezetésen vehet részt – olvasható a levéltár közleményében.

(Fotó forrása: Demény Péter Facebook-oldala)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: TOVÁBBJUTÁS AZ EURÓPA LIGA ...
Tőkés László: nem volt már hova ...
Essig József: nagy közös fotókiállítást ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ