Kihirdették a Kaptár dokumentumfilm-szemle győzteseit
Vissza

Kihirdették a Kaptár dokumentumfilm-szemle győzteseit

Idén, sok más rendezvényhez hasonlóan, nagyrészt virtuális térbe költözött a második alkalommal megszervezett Kaptár dokumentumfilm-szemle is. A Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett mustrára tizenhat Romániában készült alkotást neveztek be, amelyeket az intézmény és a Székelyföld Napok Facebook-oldalán, valamint a sepsiszentgyörgyi Művész moziban mutattak be az érdeklődőknek.

Első díjat nyert Bajna György és Zsigmond Attila A Fili karnagya című filmje, amely a Szentegyházi Gyermekfilharmónia karnagyáról szól. A második helyezéssel Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola, valamint Falu fessön című alkotásait díjazták. A harmadik helyezett Nagy Viktor Oszkár Tündérország (Ferenc útja) című filmje lett, az MVM Energy Románia és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának különdíjával pedig Daczó Katalin és Daczó Dénes A völgy hangja című alkotását jutalmazták.

A fesztiválra benevezett versenyfilmeket Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia film- és fotóművészeti tagozatának vezetője és Péterffy András, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Dunatáj Alapítvány elnöke értékelte a virtuális térben.

(Borítókép: Jelenet A Fili karnagya című nyertes dokumentumfilmből)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

OLVASÓINK FIGYELMÉBE – ÜNNEPI ...
Hamilton nyert, Grosjean rémes ...
Ó, jöjj, Napkelet, Szent Virradat; ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ