Kézilabda Európa Liga: csoportkörös magyar és román csapatok
Vissza

Kézilabda Európa Liga: csoportkörös magyar és román csapatok

A férfiaknál a Grundfos Tatabánya KC, a nőknél pedig a Siófok KC csapata a csoportkörben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa Ligában. Román részről a Bajnokok Ligájáról lemaradt Bukaresti Dinamó, illetve a Nagybányai Minaur kezdhet az EL-csoportkörében.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az európai szövetség hétfőn tette közzé az EHF-kupa utódjaként induló második számú kontinentális sorozat résztvevőit.

A férfiaknál mindhárom magyar jelentkező ott lehet a sorozatban, a HE-DO B.Braun Gyöngyös a selejtező első, a Balatonfüredi KSE pedig a második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe. A Grundfos Tatabánya KC és a Bukaresti Dinamó – további 10 csapattal együtt – már tagja a 24-es csoportkörnek.

Románia képviseletében a selejtezőkben érdekelt a Dél-Dobrudzsai KK és a Tordai Potaissa, amelyek az első körben kiemelt státust élveznek.

A selejtező első körének mérkőzéseit augusztus 29–30-án és szeptember 5–6-án, a második forduló meccseit szeptember 22-én és 29-én játsszák. A főtábla hatcsapatos csoportjaiból az első négy-négy helyezett jut nyolcaddöntőbe, a Final Four küzdelmei 2021. május 15–16-án esedékesek.

A nőknél mind a négy magyar jelentkező pályára léphet, a Székesfehérvári Alba Fehérvár a selejtező második, a Debreceni VSC Schaeffler és a Váci NKSE a harmadik fordulójában kapcsolódik be, a Siófok KC és a Nagybányai Minaur KK pedig további két klubbal együtt a 16 csapatos főtábla tagja.

Román részről a selejtező második körében kiemeltként kapcsolódik be a küzdelembe a Brăilai Dunărea KK, a harmadikban pedig hasonló státusa lesz a Buzăui Gloria MSC-nek.

A selejtező második körét október 10–11-én és október 17–18-án, a harmadik forduló meccseit november 14–15-én és november 21–22-én rendezik. Amennyiben az első selejtezőkört nem sikerül megrendezni szeptemberben, akkor a csapatok csak két fordulót vívnak.

A főtábla négycsapatos csoportjaiból az első két-két helyezett jut a legjobb nyolc közé. A Final Four küzdelmei 2021. május 8–9-én esedékesek.

A sorsolásokat jövő kedden tartják Bécsben.

A férfi és a női európai kupákban Magyarország összesen 11 csapatot indíthat, ez Németországgal és Franciaországgal holtversenyben a legmagasabb szám Európában. Románia 8 együttessel rajtol.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ