Kézilabda BL: háromgólos szegedi vereség Kielcében , halasztások a nőknél
Férfi Európa Liga: Egy meccsen dől el a Balatonfüredi KSE párharca
Férfi Európa Liga: Egy meccsen dől el a Balatonfüredi KSE párharca
Vissza

Kézilabda BL: háromgólos szegedi vereség Kielcében , halasztások a nőknél

A MOL-Pick Szeged 26–23 (12–7) arányban kikapott a lengyel Lomza Vive Kielce otthonában szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában az A-csoportban. A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a Kielce két vereség mellett immár hetedszer győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa a spanyol Joan Cañellas Reixach volt 11 góllal, a szerb Bogdan Radivojevics hatszor, a hazaiaknál a spanyol Alex Dujshebaev nyolcszor volt eredményes.

A Telekom Veszprém csütörtökön a horvát PPD Zágráb csapatát fogadja, a MOL-Pick Szeged pedig jövő csütörtökön az északmacedón Vardar Szkopjét látja vendégül a BL csoportkörében.

*

A magyar csapatot sújtó koronavírusos megbetegedések (összesen 10 személy tesztje lett pozitív) miatt elhalasztották a Ferencváros és a francia Metz HB mérkőzését, amelyet a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában rendeztek volna, szombaton Érden. A francia csapat honlapjának híradása szerint az európai szövetség a két érintett klubbal együttműködve a lehető leghamarabb kijelöli az új játéknapot. Az FTC már múlt szombaton a norvég Vipers Kristiansand otthonában sem tudott pályára lépni a BL-ben.

Ugyanilyen okok miatt elhalasztották a Bukaresti MSC–Rosztov-Don (orosz) találkozót is, amely vasárnap lett volna esedékes. A vendégeknél két koronavírusteszt lett pozitív.

*

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végleges döntése értelmében egy mérkőzésen dől el a szlovén RK Trimo Trebnje és a Balatonfüredi KSE párharca a férfi Európa Liga-selejtező második fordulójában. A BKSE közösségi oldalának szerdai beszámolója szerint a találkozót jövő kedden 19.45-től rendezik Novo Mestóban. A párharc első meccsét kedden este játszották volna a szlovéniai városban, ám a fürediek vasárnap bejelentették, hogy szakmai stábjuk egyik tagja megfertőződött koronavírussal, ezért nem utazhatnak el. Az EHF ezt követően úgy döntött, hogy a csoportkörbe jutás egy mérkőzésen dől el. A magyar klub kérvényezte, hogy a párharc két meccsből álljon, amelyeket jövő kedden és szerdán rendezzenek meg, de ezt az EHF elutasította.

A szabálykönyv úgy rendelkezik, hogy amennyiben a csapatoknak fel nem róható okból elmarad egy oda-visszavágós találkozó egyik meccse, akkor egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A meccset pedig az elmaradt meccs helyszínén kell lejátszani, mert papíron annak pótlásáról van szó – idézik az indoklást a fürediek.

Döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás lesz, ha ez sem dönt, hétméteresekkel alakul ki a végeredmény.

Kedden reggel újratesztelték a BKSE kézilabdázóit és a szakmai stáb azon tagjait, akiknek negatív volt az első eredményük, de kontaktszemélyeknek számítottak, ezért karanténba kellett vonulniuk. Mindannyiuk tesztje negatív eredményt hozott, így újrakezdhetik az edzéseket, és közlekedhetnek a lakóhelyük, illetve az edzés helyszíne között, de máshová, illetve más közösségbe az újabb negatív tesztig nem mehetnek. A küldöttség újabb negatív vizsgálati eredmény esetén hétfőn utazhat el Szlovéniába.

*

A romániai együttesek pályaválasztóként döntetlennel zárták az első felvonást a második fordulóban.

A George Bariţiu Sportteremben a Tordai Potaissa 35–35 (15–17) arányú eredménnyel zárt a francia Fenix Toulouse Handball-lal, a Kolozs megyeiek megúszták a vereséget, mivel a vendégek az utolsó támadásnál kapufát lőttek.

A Potaissa góldobói: Cristian Ghiţă 9, Tálas Huba Elemér 7, Marius Szőke és Thalmaier Roland 5–5, Dragoş Iancu 3, Milos Dragas és Răzvan Pavel 2–2, valamint Roman Zacaciurin és Nenad Szavics 1–1, a vendégektől Nemanja Ilics volt a legeredményesebb (8).

A Dél-Dobrudzsai KK a portugál Sporting Lisszabonnal remizett, 27–27 (14–16) volt a végeredmény. A legeredményesebb játékos Ionuţ Nistor (10), illetve Frankis Carol Marzo (7) volt. A visszavágókat kedden játsszák.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szemétellenes összefogás a „szőke” ...
Négy új trolibuszjárat közlekedik ...
Koronavírusos betegek kezelése – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ