Kezdődik a kosárlabda elődöntős sorozat
Vissza

Kezdődik a kosárlabda elődöntős sorozat

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga célegyenesbe érkezett, a hétvégén elkezdődik a rájátszás elődöntőinek sorozata. A Kolozsvári U-BT–Bukaresti Steaua MSC EximBank és a Nagyszebeni ESK–Nagyváradi ESK MSC párharc első felvonása szombaton lesz, a sorozat három nyert mérkőzésig tart.

A kolozsváriaktól az elődöntő előtt Mihai Vlad Silvăşan vezetőedző és Ousmane Barro játékos nyilatkozott a sajtónak.

A beállós elmondta, hogy nagyon jól ismerik az ellenfelet, erős csapat, nagyon jó formában vannak most, az alapszakaszban három ízben is legyőzték az U-BT-t. Barro szerint a rájátszásnak azonban egészen másképpen állnak a dolgok.

Silvăşan nyilatkozata szerint az elődöntőben ismétlődik a tavalyi finálé, s ő is kitért arra, hogy az idény eddigi négy mérkőzéséből a kolozsváriak csak egyszer nyertek. „A play-off azonban más történet, más meccsek, más érzelmi töltet, nem hiszem, hogy most akárki azon meditálna, mi történt az alapszakaszban. Célunk a döntőbejutás, s minél kevesebb erőfeszítéssel, minél kevesebb mérkőzésből, meglátjuk, hogy ez sikerül-e. Hiszem, hogy kellőképpen fel tudtunk készülni, az utolsó találkozó óta sok szabadnapunk volt – ez lehet jó is egy szempontból, de hátrányt is jelenthet, ritmuskiesést, a játék érzését. Emlékszem tavaly is így történt a Nagyvárad elleni elődöntő előtt is 10 napot kihagytunk, és elég nehéz volt az első találkozó. Ezen túl kell lépnünk, koncentráltan kell a pályára lépnünk, és maximális fordulatszámmal minden jót ki kell adnunk magunkból, győznünk kell.”

Az U-BT–Steaua párharc első két mérkőzését az új sportcsarnokban, a BT-Arénában rendezik, szombaton 19.15 és hétfőn 20 órai kezdettel, mindkét találkozót élőben közvetíti a DigiSport4 tévéadó.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ