Két győzelemmel tért haza Brassóból a Dési Egyesülés röplabdacsapata
Vissza

Két győzelemmel tért haza Brassóból a Dési Egyesülés röplabdacsapata

Lassan kezdenek belelendülni megszokott formájukba a Dési Egyesülés röplabdázói, a férfi A1-bajnokság harmadik tornája, amelyet Brassóban rendeztek, már jobban sikerült a Szamos parti csapatnak, mint az előző fordulók.

(erkedi, póka)

Az is igaz, hogy a Cenk alatti városban két újonc alakulattal álltak szemben a désiek, de Marius Dascalu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai mindent beleadtak a sikerbe, tornáról-tornára sokat javult szereplésük. Ez annál is biztatóbb, mivel jól tudjuk, idén nyáron teljesen felújult gárda kezdte el a felkészülést az új idényre,  meg aztán az első menetben, Zilahon a désiek nem tudtak pályára lépni, az egész keret, plusz a másodedző koronavírussal bajlódott.

A barcasági sportpalotában rendezett torna első találkozóján az Egyesülés 3:0 (15, 16, 16) arányban valósággal lehengerelte a helyi ESK együttesét. Az egy órát sem tartó összecsapás legjobb játékosa a dési Vasile Curuia Pop volt 12 ponttal, mellette még társa, Paul Magdaş tűnt ki 11 ponttal. Nagy volt a különbség a két csapat között, a brassóiak szereplése az élvonalban utolsó percig bizonytalan volt, pénzügyi gondok miatt nehezen tudták eldönteni vállalják a szereplést vagy nem.

A második meccsen már nem volt éppen olyan könnyű dolguk a Kolozs megyeieknek, akik 3:1 (–23, 10, 17, 17) arányban bizonyultak jobbnak az ugyancsak újonc Temesvári UV egyetemi alakulattal szemben. Ezúttal az Egyesülés legeredményesebb játékosa Andrei Ana volt 15 ponttal. Az első szettet kivéve (amikor a trénerek több tartalékot küldtek pályára) mindvégig uralta a mérkőzést az Egyesülés.

A torna harmadik találkozóján: • Brassó–Temesvár 0:3 (–19, –22, –15).

A dési tornán csak egy mérkőzés volt a programban, a Zilahi MSC–Dési LAPI 3:0 (12, 11, 13) arányban jobbnak bizonyult a Nagybányai Ştiinţa Explorări együttesénél.

Galacon rendezték a harmadik tornát, amelyen Kolozs megyei érdekeltségű szerepelt. Ahogyan várható volt, a Lőtei Rómeó Attila edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub nem bírt a házigazda, bajnoki címvédő Arcadával, viszont szép siker ért el a Bukaresti Dinamó ellen. A fővárosiakat 3:0 (20, 29, 23) arányban verték a kolozsváriak, a galaciaktól viszont 3:0 (16, 17, 10) arányban kikaptak.

A torna harmadik találkozóján: • Arcada–Dinamó 3:0 (20, 17, 15). Az élmezőny: 1. Arcada 15 pont/6 mérkőzés, 2. Krajovai U MSC 13/5, 3. Zilahi MSC–Dési LAPI 12/5, 4. Bukaresti Steaua 11/5 (13:6), 5. DÉSI EGYESÜLÉS 11/6 (12:10), 6. KOLOZSVÁR 8/6.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tőkés László: az RMDSZ nem használta ki ...
Új szakmai egyesületet alapítottak a ...
KÓTA-életműdíjat kapott Szép Gyula

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fejetlenség az oltási platformon, ...
  • Körvonalazódik a vakcinaútlevél: ...
  • Egy tonna bronz emléke
  • Egy tonna bronz emléke
  • VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...