Dési Egyesülés, férfi röplabda: egy győzelem, egy vereség

Dési Egyesülés, férfi röplabda: egy győzelem, egy vereség
Egy-egy győzelem és vereség volt a Dési Egyesülés eredménye a hétvégén a visszavágók Nagybányán a Lascăr Pană Sportcsarnokban rendezett második tornáján a férfi A1-osztályban.

(erkedi, póka)

Felemás mérleggel végződött a máramarosi kiszállás Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványainak. Az első találkozón bravúros játék után a Szamos-partiak 3:1 (–23, 20, 20, 22) arányban nyertek a helyi Ştiinţa Explorări együttesével szemben. Évek óta mindig szoros harc jellemezte a két szomszédos csapat mérkőzését, és számos alkalommal vendégsikerrel végződött a kettejük közti összecsapás. Így történt most is, a Kolozs megyeiek felülmúlták a saját termükben szereplő gárdát, máskülönben az utóbbi Gutin alji meccsek mindig az Egyesülés győzelmével végződtek, ez már szinte hagyománnyá vált. A désiek remek játékkal rukkoltak elő, de a Marius Botea edzette hazaiak sem játszottak alárendelt szerepet, sőt mi több, az első szettet meg is nyerték 25–23-ra. Ezután a désiek már nem engedték ki kezükből a mérkőzést, végig ők uralták a játékot, annak ellenére, hogy a hátralevő három menetben többször is vezettek a nagybányaiak. Az Egyesülés legjobb embere ezúttal is a 20 esztendős és ifjúsági válogatott Vlad Cristian Curuia Pop volt, aki egymaga 19 pontot szerzett csapatának. Az Egyesüléstől még kiemeljük Paul Magdaş, aki 15 pontot ért el.

A désiek következő mérkőzése a máramarosi tornán már nem volt sikeres. Az idei bajnokságban felerősödött és anyagilag is sokat javult Bukaresti Dinamó alig 59 perc alatt „végzett” az erdélyiekkel, és amint a 3:0 (13, 12, 14) arányú végeredmény is mutatja, a désiek semmilyen ellenállást sem tanúsítottak. Nem lehet elmondani, hogy fáradtak voltak, hiszen a koronavírus-járvány miatt ebben az idényben kéthetenként játszanak. Igaz, a szünet is rányomja bélyegét a hétvégi fordulókkal megszokott alakulatok szereplésére, de ez nem csak a désiekre vonatkozik, más klubok vezetői is panaszkodtak a jelenlegi rendszerrel kapcsolatban. Talán változtatni fog a szakszövetség a mostani meneten, ha nem is éppen ebben az évadban, de a jövő bajnokságban legalább.

A nagybányai torna utolsó mérkőzésén a Dinamó a hazai Ştiinţa Explorări gárdáját is legyőzte 3:0 (19, 26, 13) arányban.

Nem termett babér Kolozs megye másik képviselőjének, a Kolozsvári Unversitatea Sportklubnak, amelynek nehéz feladata volt a táblázat első felében elhelyezkedő együtteseivel, a Krajovai U MSC és a Zilahi MSC-Dési LAPI csapataival, annál is inkább mivel a hétvégi tornát éppen Zilahon rendezték.  Lőtei Romeó Attila edző tanítványai a nyitányon 3:0 (17, 14, 20) arányban maradtak alul az oltyánokkal szemben, míg a házigazdák elleni összecsapás vasárnap este lapzárta után fejeződött be. A Meszes alji teremszakasz másik mérkőzésén a szilágysági alakulat 3:0 (22, 21, 22) arányban verte a krajovai gárdát.

További eredmények, Bukarestben: • Bukaresti Ştiinţa–Temesvári UV 3:2 (24, 23, –21, –23, 8). Galacon: • Galaci Arcada–Bukaresti Steaua 3:0 (23, 22, 22) • Steaua–Brassói ESK 3:0 (17, 17, 14).

A bajnokság 8. teremszakasza ideiglenes táblázatán a Dési Egyesülés a hatodik helyet foglalja el 20 ponttal (14 mérkőzésből), míg az Universitatea Sportklub mindjárt mögötte áll 16 ponttal (12 meccsből). Az élen továbbra is a címvédő Galaci Arcada áll 36 ponttal (13 találkozóból), a második helyet pedig a Zilahi MSC- Dési LAPI foglalja el 31 ponttal (13 mérkőzésből, 32:10-es szettaránnyal), harmadik pedig a Steaua szintén 31-gyel (14 meccsből, 34:18-as játszmaaránnyal).