Két előadással vendégszerepel a Vígszínházban a kolozsvári színház
Vissza

Két előadással vendégszerepel a Vígszínházban a kolozsvári színház

A kolozsvári színház két előadással vendégszerepel Budapesten. A Vígszínház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közti hagyományos együttműködés részeként az Aki elzárja éjszakát című előadás május 21-én, hétfőn 19 órától a Pesti Színházban, míg a Rosmersholm május 22-én, kedden 18 órától lesz műsoron a Vígszínházban.

Az Aki elzárja az éjszakát Nona Ciobanu rendezésében fogvatartott és egykori kínzójának találkozását beszéli el. Max és Hanna, az előadás két főszereplője saját sötét sorsának és a történelemnek a foglya. Szükségük van arra, hogy a múltat újra és újra jelenvalóvá tegyék, azért, hogy megtisztítsák, megértsék és megbüntessék a másikat – és önmagukat. Az előadásban Györgyjakab Enikő és Viola Gábor látható.

A Rosmersholm előadást 2017 márciusában mutatta be a kolozsvári társulat Andriy Zholdak rendezésében. Az előadás több fesztiválon is vendégszerepelt (bukaresti Országos Színházi Fesztivál, sepsiszentgyörgyi Reflex Fesztivál), valamint júniusban a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában is látható lesz. Az előadásban Imre Éva, Bodolai Balázs, Jerovszky Tímea, Kicsid Gizella és Viola Gábor látható.

(Borítókép: Jelenet az Aki elzárja az éjszakát című előadásból. Fotó: Biró István)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Munka a koronavírus-járvány idején: ...
Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...
Ciprian Deac a CFR 1907 gólkirálya

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ