Két bemutatót tart májusban a Puck Bábszínház
Vissza

Két bemutatót tart májusban a Puck Bábszínház

A hosszú ideig tartó bezártság eredményesen telt a kolozsvári Puck Bábszínházban is, hiszen május második felében két új előadással várják a közönséget. Elsőként szombaton, május 22-én, 11 órától a Palkó és Panna bemutatójára kerül sor, ezt követően pedig május 27-én, 18 órától a Félúton című ifjúsági előadást láthatja első alkalommal a közönség.

A Pünkösti Laura által rendezett Palkó és Panna cselekményének középpontjában Palkó, a virgonc kisfiú áll, akinek nincs játszótársa, de emiatt egyáltalán nem szomorkodik: élénk fantáziájának köszönhetően folyton elbarangol valamerre. Gyakran szó szerint is. Egyik nap, miközben a kertben játszik, szárnyra kap a képzelete és egy egész mesevilágot talál ki magának, amelyben találkozik Pannával, a csillagvirággal, aki a pajtása lesz. A két gyerek meséről mesére repül a szél szárnyán, az előadásban pedig kettejük kalandos napját követhetjük végig.

A gyerekek előbb a Hatalmas Szívű Király országába látogatnak, ahol a gyengélkedő uralkodóért aggódik a birodalom népe, majd a Türkiz király ablakán lesnek be, aki épp házasságra adja a fejét. A nap végére Palkó megbizonyosodik: akinek ilyen színes képzelőereje van, annak többet sosem kell egyedül játszania. Az előadás főszereplője a két gyerek, akik szelek szárnyán repítik a közönség képzeletét is és bebizonyítják: tartogatnak még újdonságot a királyok és királylányok történetei.

Az előadás szövegkönyvét Patka Ildikó meséi alapján Szakács Kincső írta, zenéjét Kötő Áron szerezte. Rendezőasszisztens Giriti Réka, a díszlet és bábok Elena Ilaș tervei alapján készültek. Előadják: Patka Ildikó, Bondar Tibor és Kötő Áron. Az előadás hároméves kortól ajánlott.

Jelenet a Félúton című bábelőadásból

Május 27-én kerül sor a második bemutatóra: a Félúton a 14 éves korosztályt szólítja meg és olyan aktuális kérdésekkel foglalkozik, mint a felnőtté válás és az ezzel járó bizonytalanság.

Minden kamasz életét három fontos tényező határozza meg: suli, család, szerelem. Ezek a témák bontakoznak ki a mozaikszerűen építkező előadásban és adnak bizonyosságot arról, hogy mindaz, ami a főszereplőkkel történik, megtörténhet bárki mással is. Ugyanazoktól a dolgoktól félnek ők is és ugyanúgy látják a világot, mint a hasonló korban lévő fiatalok. Az előadás interaktív részeinek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a közönség is viszonyulni tudjon a felvetett problémákhoz.

Az előadás rendezői–előadói: Balogh Dorottya és Mostis Balázs, akik a bábokat és a díszletet is tervezték, illetve kivitelezték. A zenét Domokos Előd szerezte, rendezőasszisztens Erdei Emese.

A bemutatókra jegyeket előadáskezdés előtt fél órával lehet vásárolni a bábszínház pénztárában. További információk a bábszínház Facebook-oldalán találhatók, illetve a 0731837693-as telefonszámon (Jakabfi Ágnes – közönségszervező) kérhetők.

(Borítókép: Jelenet a Palkó és Panna című bábelőadásból. Fotók: Puck Bábszínház) 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ