Kérvényezhető a téli időszakra a fűtéstámogatás
Vissza

Kérvényezhető a téli időszakra a fűtéstámogatás

Kolozsvár Polgármesteri Hivatala meghirdette a téli időszakra vonatkozó fűtéstámogatási programját. A formanyomtatványok október 14-től elérhetők, az igényléseket tartalmazó iratcsomókat október 15-től lehet benyújtani az önkormányzathoz. Oláh Emese alpolgármester idén is számít a tömbház-adminisztrátorok segítségére a lakóközösségek tagjainak tájékoztatását illetően.

A fűtéspótlékot a kolozsvári lakcímmel vagy ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek, családok, egy háztartásban élők igényelhetik a 2019. november – 2020. március közötti időszakra. A jogosultságot bizonyító egyéb dokumentumok mellett az iratcsomónak egy nyilatkozatot és egy kérést kell tartalmaznia. A támogatás révén az önkormányzat földgáz, távhő, villanyárammal történő fűtés, vagy szilárd tüzelőanyag költségeinek egy részét téríti meg az arra jogosult kérelmezőknek.

A támogatásban azok a távfűtést használó egyedül élő személyek kaphatják meg, akiknek havi jövedelme nem haladja meg a 1082 lejt, illetve azok az ugyancsak távfűtést használó, együtt lakó személyek, családok, akiknek egy főre számított havi jövedelme legtöbb 786 lej. A támogatásra továbbá azok a földgázzal, villanyárammal, vagy szilárd tüzelőanyaggal fűtő személyek, családok, együtt lakó személyek is jogosultak, akiknek havi jövedelme nem haladja meg a 750 lejt.

A havi jövedelem megállapításakor a kérés benyújtását megelőző hónap bevételeit veszi figyelembe az önkormányzat.

A formanyomtatványokat a polgármesteri hivatal székházánál (Monostori út/Calea Moţilor 1-3), a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság Reguly/Venus u. 20. és 22. szám között található székhelyén és a kolozsvári távhő-szolgáltató vállalat székhelyén (Magyar utca/Bd. 21 Decembrie 1989, 79. szám) igényelhetik a kérelmezők. Emellett a polgármesteri hivatal negyedekben található kirendeltségeihez is fordulhatnak az igénylők: Monostor negyed – Bazsarózsa/Ion Meşter utca 10.; Irisz negyed – Szentháromság/Liebknecht tér 7-8.; Szamosfalvi negyed – Szamosfalvi/Traian Vuia út 41.; Donát negyed – Álmos/Al. Vlahuţă utca 47-48.; Hajnal negyed – Kert/Pasteur utca 60.; Györgyfalvi negyed – Járabánya/Băişoara sétány 4A.

Az fűtéstámogatási kérvények elfogadása a következő program szerint történik:

  • a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal Lakossági Információs Központjában: hétfő-szerda: 08.30 – 16.30; csütörtök: 08.30 – 18.30; péntek: 08.30 – 16.00
  • a polgármesteri hivatal negyedbeli kirendeltségeinél: hétfő-szerda: 08.00 – 16.00; csütörtök: 08.00 – 17.30;  péntek: 08.00 – 14.30
  • a polgármesteri hivatal főtéri, régi épületénél (15-ös iroda, 2-es ablak): hétfő – péntek: 08.30 – 16.30
  • a szociális és egészségügyi Igazgatóság székházánál: hétfő – szerda: 08.30 – 15.30; csütörtök: 08.30 – 17.00; péntek: 08.30 – 14.00

A tömbházban lakó személyeket az önkormányzat arra kéri, hogy kérvényüket és iratcsomóikat a tömbház adminisztrátorának adják át, aki egy névsort tartalmazó összesítő dokumentum kíséretében nyújtja be azokat az önkormányzathoz. Az igénylőknek a támogatásra való jogosultságát a teljes téli időszakra egy alkalommal, a kérés benyújtásakor állapítja meg az önkormányzat. A támogatást attól a hónaptól kapják meg az igénylők, amelynek 20. napjáig benyújtották a kérést.

A fűtéstámogatási időszak első hónapja a november. Erre a hónapra azok a jogosult személyek kapják meg a támogatást, akik november 20-ig igényelték azt. Akik november 20. után adják le az igénylési kérést, decemberben kaphatják meg első alkalommal a támogatást.

Amennyiben az igénylő személy vagy személyek jövedelmében változás állna be, erről értesíteni kell az önkormányzatot.

Az érdeklődők bővebben a polgármesteri hivatal https://primariaclujnapoca.ro/ honlapján vagy a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság http://dasmclujnapoca.ro/ honlapján tájékozódhatnak az igénylés és a szükséges dokumentumok részleteiről. Amennyiben kérdéseik vannak, azokat az incalzire2013cjn@gmail.com e-mali címen tehetik fel.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Baleset a Béke téren
Ravi Shankar, „India nemzeti kincse” ...
Motoros futárok segítségét is lehet ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ