Kerékpáros jótékonyság: 290 kilométert tekertek a Yuppi élményterápiás táborokért
Vissza

Kerékpáros jótékonyság: 290 kilométert tekertek a Yuppi élményterápiás táborokért

Negyven résztvevő négy napon át 290 kilométert tekert az OTP Charity Tour elnevezésű túrán. A kerékpártúrából származó bevételt a Yuppi élményterápiás táborainak támogatására fordítják, amelyek célja, hogy krónikus betegségben szenvedő gyermekek és családjaik számára olyan élményeket nyújtsanak, amelyekkel újra felfedezhetik belső erejüket és erőforrásaikat. A Yuppi Egyesület által szervezett túra partnere Master Ski & Bike Sportklub, támogatója az OTP Bank Románia.

A jótékonysági túrán amatőr és félamatőr kerékpárosok vettek részt, többségükben az OTP Bank Románia alkalmazottai. A legrövidebb, egy nap alatt megtett táv 65 kilométer volt, de voltak olyan kerékpárosok is, akik 4 nap alatt letekerték a teljes 290 kilométeres távot.

Az OTP Charity Tour az OTP Bank azon törekvéséből született, hogy népszerűsítse a kerékpározást, mint környezetbarát közlekedési módot, valamint aktívan részt vegyen egy olyan jótékonysági kampányban, amely megváltoztathatja a beteg gyermekek életét.

„Nagyra értékeltem, hogy a túra első napján nem ijedtünk meg az esőtől és a sártól. A jótékonykodás mindannyiunk számára motiváló volt. Néhány kollégánk letekerte az egész távot, és meglepő módon azt látom, hogy ma feltöltődve és még több energiával dolgoznak az irodában. A táborban a gyerekekkel való találkozás nagy hatással volt rájuk. Ez csak az első kiadás volt, és minden okunk megvan rá, hogy továbbra is támogassuk ezt a kezdeményezést. Meggyőződésem, hogy jövőre sokkal nagyobb számban leszünk a rajtvonalnál" – mondta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója és az esemény nagykövete.

A túra szeptember 25-én, vasárnap ért véget a mezősályi Yuppi táborban, ahol a résztvevő családok köszöntötték a kerékpárosokat és gratuláltak nekik.

„A Yuppi idén teljesen más, mint tavaly. Először is azért, mert más mentalitással jöttünk ide. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen lazán fogok beszélni gyermekem betegségéről. Mihai tavaly nem kapcsolódott be semmibe, nem ölelt meg senkit, de idén láttam, hogy megölel egy kislányt. Tavaly még a kenuba sem szállt be, de az iránta tanúsított szeretet, az odaadás megváltoztatta őt. Így változott a hozzáállásunk is. Rájöttünk, hogy jónak kell lennünk, hogy előbbre jussunk” – mesélte egy anya, aki részt vett a Yuppi táborban.

„Hisszük, hogy minden gyermeknek esélyt kell kapnia a gyermekkorra, még akkor is, ha olyan krónikus betegségben szenved, mint a cukorbetegség, a fiatalkori ízületi gyulladás vagy a rák. Ez a vízió 2011 óta arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan fejlesszük táborainkat, hogy minél több gyermeket tudjunk fogadni, kortól és betegségtől függetlenül, és gyógyító élményeket nyújtsunk számukra” – hangsúlyozta László Zsuzsa, a Yuppi Tábor ügyvezető elnöke.

2022. szeptember 24-25. között a Yuppi Családi Tábor 20 családot látott vendégül az ország minden részéből. Mellettük 30 önkéntes és 8 orvos vett részt a táborban.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis a Schengen-csatlakozásról: a ...
Janovics Jenő 150 – ...
Újraválasztották Tompa Gábort az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ