Képzők képzője - Tanulmányi napok Válaszúton
Vissza

Képzők képzője - Tanulmányi napok Válaszúton

A Hagyományok Háza november harmadik hétvégéjén rendezi továbbképzését és találkozóját óvodai nevelés témakörben. Az eseményre Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból érkeznek pedagógusok.

A Hagyományok Házanovember 16-18. között tart „Képzők képzője” címmel továbbképzést a Kolozs megyei Válaszúton. A rendezvény ötlete az elmúlt évben fogalmazódott meg, amikor a Nemzetpolitikai Államtitkárság az Óvodafejlesztési programmal kapcsolatban kérte fel együttműködésre az Intézményt. A felek képzési tervet dolgoztak ki, amelyben támaszkodtak a Hagyományok Háza néphagyomány-oktatásában szerzett tapasztalataira, valamint az „Útravaló” – a néphagyomány alkalmazása óvodában akkreditált hatvan órás tanfolyamra. E továbbképzést mindez ideig magyarországi pedagógusoknak tartották, de a tervekben szerepelt kiterjesztése külhonba is. A kezdeményezők 2017. októbere és 2018. januárja között Budapesten szerveztek „Képzők képzője” címmel három találkozót, amelyben jól hasznosították a már említett „Útravaló” tematikáját. Az előadók soraiban olyan neves szakemberek szerepeltek, akik a népi játék oktatás, gyerektáncház, játszóházi kézműves foglalkozások területén – óvodai szinten – szereztek tapasztalatot. A sikeres együttlétnek köszönhetően a Kárpát-medencéből érkezett résztvevők évenkénti találkozásra tettek javaslatot.

A válaszúti képzés a fővárosi ’Képzők képzője’ folytatása – informál Németh Nóra, a Hagyományok Háza gyermekprogramokért felelős szakelőadója, a program koordinálója. – Mintegy ötven pedagógust várunk Felvidékről, Délvidékről és Erdélyből, az oktatásra tíz előadót kértünk fel, a rendezvénynek a Kallós Zoltán Alapítvány ad otthont. A találkozó jó alkalmat nyújt a helyi képzések eredményeinek megosztására, a legfrissebb szakirodalom bemutatására. A gazdag programot a Tokos Zenekar vidám mulatsága zárja.”


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Filmtettfeszt: díjátadó kézfogás és ...
Szexedukáció, utcai okoskönyvtár, ...
Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ