Kelemen Hunor: nincs ok Johannis felfüggesztésére
Vissza

Kelemen Hunor: nincs ok Johannis felfüggesztésére

Nincs ok Klaus Johannis államfő felfüggesztésére, mivel nem sértette meg az alkotmányt - vélekedett kedden a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

Kelemen Hunort a parlament folyosóján kérdezték az újságírók Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD) pártelnök előző napi kijelentéséről, amely szerint "nem kizárt", hogy felfüggesztik tisztségéből az államfőt, amiért vonakodik eleget tenni Laura Codruța Kövesi korrupcióellenes főügyész felmentéséről szóló alkotmánybírósági határozatnak.

- Az elnök nem állított olyasmit, hogy nem tartja tiszteletben az alkotmánybíróság határozatát, szerinte nem is fog ilyen "hibát elkövetni", így sem most, sem két hét múlva nem állíthatja róla senki, hogy alkotmánysértést követett volna el - magyarázta álláspontját az RMDSZ elnöke, arra utalva, hogy sem az alkotmánybírósági határozat, sem a hatályos törvények nem írnak elő határidőt Johannis számára, mondta Kelemen Hunor. Állásfoglalása azt jelzi, hogy az RMDSZ nem mindenben azonosul a PSD elnökének radikalizálódó irányvonalával. A PSD-nek azzal kell szembesülnie, hogy sem liberális koalíciós partnere, az ALDE, sem az RMDSZ nem támogatja azt, hogy a parlamentet megkerülve sürgősségi kormányrendelettel módosítsák a büntetőjogot.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: Ţucudean, a megmentő
Tizenötödik alkalommal tüntettek a ...
VIDEÓ - RMDSZ-kongresszus - Kisebb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ