Kelemen Hunor: akinél még nem járt a számlálóbiztos, hívja az RMDSZ-t!
Vissza

Kelemen Hunor: akinél még nem járt a számlálóbiztos, hívja az RMDSZ-t!

NÉPSZÁMLÁLÁS KISEBBSÉGVÉDELEM Két hét maradt a népszámlálás személyes lekérdezéses szakaszából, július 17-ig, a lakosság egyharmadát azonban nem sikerült eddig összeírni. Ne maradjon ki senki a népszámlálásból: telefonáljon be az RMDSZ helyi irodáiba, ha nem vett részt az online önkitöltésben és még nem jelentkezett a számlálóbiztos – hívta fel a figyelmet Kelemen Hunor szövetségi elnök.

A jelentős magyar lakosságú megyék helyzete is kedvezőtlen: Kolozsban 36, Szatmárban 34, Marosban 31, Szilágyban és Biharban 29, Kovászna és Hargita megyében pedig a feltételezett lakosság 26 százalékát nem sikerült lekérdezni eddig.

Az első, online önkitöltéses szakaszban mintegy 700 ezer ember vallotta magát magyarnak. „Ez példaértékű közösségi mobilizációt jelentett akkor, és azért sikerülhetett, mert közösségünk tagjai szolidárisak voltak és segítettek egymásnak. Most is az a dolgunk, hogy segítsünk: ne hagyjuk, hogy rokonaink, barátaink és ismerőseink kimaradjanak. Mondjuk el nekik, hogy bátran hívják az RMDSZ-t, ha még nem járt náluk a számlálóbiztos” – nyomatékosított az RMDSZ elnöke. A telefonhívás során a Szövetség munkatársai rögzíteni fogják a nevet, a lakcímet és egy telefonszámot azért, hogy a körzetért felelős számlálóbiztosnak tudják továbbítani azt.

Kelemen Hunor köszönetet mondott a számlálóbiztosok eddigi munkájáért, hiszen a visszajelzések azt mutatják, hogy a nehézségek ellenére is lelkiismeretesen végzik feladatukat. „Legyünk mindannyian megértőek velük, hiszen olyan módszertani és technikai problémák lassítják a munkájukat, amelyekről nem tehetnek. Fogadjuk őket akkor is, ha már részt vettünk az önkitöltéses szakaszban, illetve hívjuk fel őket, amennyiben nem találtak otthon, de hagytak kopogtatócédulát” – hangsúlyozta a szövetségi elnök.

A Kolozs megyeiek a következő telefonszámon jelentkezhetnek: 0740-010-678ű

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ