Katalán népszavazás - Az RMDSZ elítéli az erőszakot
Vissza

Katalán népszavazás - Az RMDSZ elítéli az erőszakot

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elítélte a katalán függetlenségi népszavazás napján tapasztalt erőszakot. Az erdélyi magyarság parlamenti képviseletét ellátó szervezet hétfőn közreadott állásfoglalásában leszögezte: sem az aránytalan rendőri túlkapás, sem más erőszakos cselekedet soha nem vezethet semmi jóra.

"Egy ország állampolgárainak, de közösségeinek is joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. Amennyiben ez az igény több millió állampolgár részéről fogalmazódik meg, annak semmiképpen sem szabad elkerülnie az ország vezetőinek figyelmét. Tapasztalatból tudjuk: a többség erejének sosem szabad a kisebbségek elnyomására irányulnia egy demokráciában, a többségnek minden körülmény között felelősnek kell lennie az ország területén élő kisebbségekért" - olvasható az RMDSZ állásfoglalásában. A szövetség nem ért egyet a kialakult erőszakhullámmal és a politikai instabilitással.
 

Az RMDSZ kifejezte meggyőződését, hogy a Katalóniában kialakult állapot kezeléséhez higgadtságra van szükség, minden állampolgár közös érdeke a politikai vezetők és hatóságok bölcs fellépése. “A feszültséget csakis párbeszéddel lehet rendezni, további zavargásoknak nincs helyük Katalóniában" - zárul az RMDSZ állásfoglalása.
 


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tüntetéseket szervez a Magyar Szülők ...
Kormányfőtitkár lett a korrupcióval ...
Kijelölt túraútvonalat adtak át a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ