Júliusban minek az ára nőtt a legnagyobb mértékben?
Vissza

Júliusban minek az ára nőtt a legnagyobb mértékben?

Júliusban a légi szállítási szolgáltatások, a cigaretta és a gyümölcskonzervek ára emelkedett a legnagyobb mértékben júniushoz képest, míg a villamos energia, valamint a telefonszolgáltatások olcsóbbak lettek.
Az Országos Statisztikai Intézet (INS) ma közzétett adatai értelmében a légi szállítási szolgáltatások 13,83 százalékkal kerültek többe júliusban, mint egy hónappal korábban, és 17 százalékkal nőtt a díjuk tavaly decemberhez képest. A telefonszolgáltatások díja júniushoz képest 0,02 százalékkal csökkent, a decemberben jegyzetthez mérten viszont 0,61 százalékkal nőtt.

A dohány és a cigaretta 2 százalékkal került többe júliusban júniushoz viszonyítva, tavaly decemberhez képest pedig 6,43 százalékkal drágult. A villamos energia ára júniushoz viszonyítva 2,24 százalékkal csökkent júliusban, a tavalyi év végéhez képest pedig 1,54 százalékkal lett kisebb.

Ami az élelmiszereket illeti, a gyümölcskonzervek 0,42 százalékkal drágultak júniushoz és 2,72 százalékkal decemberhez képest. A tavalyi év utolsó hónapjához viszonyítva idén júliusban a friss gyümölcs ára nőtt a legnagyobb mértékben, 24,75 százalékkal.

EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ