Jövő héttől lesz Euthyrox a gyógyszertárakban
Vissza

Jövő héttől lesz Euthyrox a gyógyszertárakban

Jövő héttől ismét megvásárolható lesz a patikákban több olyan gyógyszer, amely jelenleg hiánycikk, például az Euthyrox is, jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy a kórházak rendelkeznek jelenleg a koronavírus-fertőzés kezelésére használt Platinium és Kaletra gyógyszerekkel.

A romániai patikákban már februárban hiánycikk volt a pajzsmirigykezelésre használt Euthyrox, a miniszter ígérete szerint azonban jövő héttől ismét kapható lesz.

'A Metformin több más gyógyszerrel helyettesíthető, és jelenleg van Platinium és Kaletra is, adományokból. Több beszerzési szerződést is aláírtunk, nagyobb mennyiségekre is' - mondta Nelu Tătaru.

Elmagyarázta, a Kaletra gyógyszert a HIV-fertőzött páciensek, míg a Platiniumot a reumatoid arthritis kezelésére használják, de mindkettő használható a COVID-19 gyógyítására is.

Az egészségügyi miniszter szerint a lakosság a paracetamol alapú gyógyszereket is felvásárolta a patikákból, illetve más gyógyszereket is, amelyekből fel akart halmozni otthon 'a nehezebb időkre', ebből adódik a gyógyszertári lerakatok kiüresedése.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tengerparti járatokat indít júliusban a ...
Koronavírus – Újabb 187 ...
Négyen a nagyágyon: Keresztelünk ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ