Jövő évben érkezik Enyedi Ildikó új filmje
Vissza

Jövő évben érkezik Enyedi Ildikó új filmje

Várhatóan 2021-ben kerül a mozikba Enyedi Ildikó A feleségem története című új filmje, amely Füst Milán több mint húsz nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra is jelölt azonos című regénye alapján készül. A szerelmesfilm Gijs Naber holland színész és Léa Seydoux francia színésznő főszereplésével a féltékenység természetrajzát mutatja be.

A Budapesten, Fóton, Hamburgban és Máltán forgatott filmben olyan további színészek is szerepelnek, mint Louis Garrel, Josef Hader, Ulrich Matthes, Udo Samel, Jasmine Trinca és Luna Wedler, a magyar színészek közül pedig Funtek Sándor, Rujder Vivien és Hajduk Károly.

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője komoly kihívások elé nézett a járványhelyzet miatt új filmjének forgatásán, ráadásul tavasszal Enyedi Ildikó maga is átesett a betegségen, így akkor dolgozni sem tudott – olvasható az MTI-nek küldött közleményben.

A tájékoztató szerint a film utómunkálatai nemsokára befejeződnek, és várhatóan jövő évben kerül a mozikba. A vágás már az év elején megkezdődött, az utószinkron több európai városban is zajlott, a fényelést pedig – miután Rév Marcell operatőr a korlátozások miatt nem tudott hazautazni Magyarországra – Berlin és Los Angeles közti távmunkával végezték.

A tájékoztató idézi Enyedi Ildikó rendezőt, aki azt mondta: „A sok hónap vágás után ismét találkozunk Rév Marcell operatőrrel és a fényelés során Kovács László coloristtal, aki a Testről és lélekről fényelését is készítette nagy érzékenységgel. Hármasban összegzünk, pontosítunk, nagy öröm követni kettejük fókuszált munkáját” – hangsúlyozta. „A zene véglegesítése során pedig az ember megint mindent újra mérlegre tesz és felesőríti a rejtettebb jelentéseket. A mi esetünkben leheletnyi különbségektől egészen más jelentést kaphat egy-egy jelenet” – tette hozzá.

A közlemény idézi Mécs Mónika producert is, aki hangsúlyozta: az utómunkába sajnos nagyon erőteljesen beleszólt a koronavírus-járvány. Ez egy négyországos koprodukció, így fel van osztva, hogy a különböző munkafázisok hol zajlanak. A repülőjáratok leállása és korlátozása nagyban gátolta a munkát – magyarázta. Mint mondta, az utószinkront úgy oldották meg, hogy Enyedi Ildikó elment a színészekhez és mindegyikük lakhelyén stúdiót béreltek. „Hatalmas öröm, siker és megnyugvás, hogy a filmkészítés közel hároméves folyamata lassan lezárul, és büszkén mondhatom, hogy minden darab a helyére került” – emelte ki a producer.

(Borítókép: Jelenet a filmből, ahol a két főszereplő, Gijs Naber és Léa Seydoux látható. Fotó: port.hu)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ