Johannist legyőző államelnökjelölt kell – hangoztatta Călin Popescu-Tăriceanu
Vissza

Johannist legyőző államelnökjelölt kell – hangoztatta Călin Popescu-Tăriceanu

Az lesz a Szociáldemokrata Párt (PSD) - Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) közös államelnökjelöltje, akinek a legnagyobb esélye lesz legyőzni Klaus Johannist a második fordulóban - jelentette ki szombaton Konstancán Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke.

'A dolog nagyon egyszerű: annak kell jelöltnek lennie, aki a második fordulóba bejutva legyőzheti Klaus Johannist' - magyarázta a pártelnök. Călin Popescu-Tăriceanu egyelőre nem hozott döntést arra vonatkozóan, hogy indul-e az államelnök-választáson, de ennek lehetőségét 'elemzik a pártban és a koalícióban' – írja az Agerpres.

Szombaton Konstancán Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke szólt arról is, hogy ellenzi, hogy május 26-án, az európai parlamenti választásokkal egyszerre, referendumot írjanak ki az igazságügy kapcsán.

Az pártelnök szerint, jóllehet az alkotmánybíróság nem találta alkotmányellenesnek, szerinte mégis meg kellene gondolni, hogy politikai szempontból szerencsés-e együtt szervezni a két voksolást. Ez elterelheti a figyelmet a választásokról - nyilatkozta Popescu-Tăriceanu.


 

BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Jereván és Tbiliszi: nyolc nap alatt az ...
Magyar filmek is indulnak a szarajevói ...
Folyó menti szeméthegyek miatt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ