Johannis a kormányfő lemondását kéri
Vissza

Johannis a kormányfő lemondását kéri

Klaus Johannis ma kijelentette: 11 órakor találkoznia kellett volna Viorica Dăncilă kormányfővel, de az értekezletre nem került sor.
- Ez nem befolyásolja semmiféleképpen azt, amit ma az állampolgárokkal közölni akartam. A találkozónak a PSD és a központi bank közötti konfliktus lett volna a központi témája. Ugyanakkor múlt héten a kormány egy titkos dokumentumról tárgyalt, amelynek külpolitikai vonatkozásai vannak. Ez nagy tévedés volt, ugyanis külpolitikáról lévén szó, az elnök is illetékes a kérdésben, velem is konzultálniuk kellett volna. Ez nem történt meg – jelentette ki Johannis.

A fentiekre hivatkozva államfő Viorica Dăncilă  kormányfő lemondását kérte.

- Visszavonom a kormányfőbe vetett bizalmamat. A kormányt január 29-én iktatták be, azóta eltelt három hónap, ezek után következtetést vonhatok le. Dăncilă asszony nem felel meg a kormányfői tisztség által támasztott feltételeknek, és a kormányt Romániára nézve sebezhetővé teszi. Ezért nyilvánosan kérem a kormányfő lemondását – tette hozzá az elnök.

Amint arról korábbi hírünkben beszámoltunk, Johannis azzal vádolta a kormányfőt, hogy felhatalmazás nélkül tárgyal Izraelben.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

BAJNOK A KOLOZSVÁRI CFR 1907!
III. liga, 29. forduló: Nehéz helyzetbe ...
Már jelentkezhetnek a tehetséges diákok ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vígképű lovag – Dávid Gyula ...
  • A második bécsi döntés
  • Próbacikk
  • Személyes adatvédelem: Kokoly Zsolt ...
  • Tiszteletbeli professzorrá avatták ...