Johannis a kormányfő lemondását kéri
Vissza

Johannis a kormányfő lemondását kéri

Klaus Johannis ma kijelentette: 11 órakor találkoznia kellett volna Viorica Dăncilă kormányfővel, de az értekezletre nem került sor.
- Ez nem befolyásolja semmiféleképpen azt, amit ma az állampolgárokkal közölni akartam. A találkozónak a PSD és a központi bank közötti konfliktus lett volna a központi témája. Ugyanakkor múlt héten a kormány egy titkos dokumentumról tárgyalt, amelynek külpolitikai vonatkozásai vannak. Ez nagy tévedés volt, ugyanis külpolitikáról lévén szó, az elnök is illetékes a kérdésben, velem is konzultálniuk kellett volna. Ez nem történt meg – jelentette ki Johannis.

A fentiekre hivatkozva államfő Viorica Dăncilă  kormányfő lemondását kérte.

- Visszavonom a kormányfőbe vetett bizalmamat. A kormányt január 29-én iktatták be, azóta eltelt három hónap, ezek után következtetést vonhatok le. Dăncilă asszony nem felel meg a kormányfői tisztség által támasztott feltételeknek, és a kormányt Romániára nézve sebezhetővé teszi. Ezért nyilvánosan kérem a kormányfő lemondását – tette hozzá az elnök.

Amint arról korábbi hírünkben beszámoltunk, Johannis azzal vádolta a kormányfőt, hogy felhatalmazás nélkül tárgyal Izraelben.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Még idén befejezhetik a Tűzoltótorony ...
Sporthírek röviden
Fertőtlenítőszer-forgalmazó: az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓK – Március 15. Kolozsváron
  • Ők a Zrínyi Ilona matekverseny ...
  • A bátrak előtt tisztelegtek a felvonulók
  • Dilettantizmus felsőfokon
  • Csörte