Jelentkezz az 5. Kalotaszegi Legényesversenyre!
Vissza

Jelentkezz az 5. Kalotaszegi Legényesversenyre!

Ötödik alkalommal szervezi meg a Járd ki lábam, járd ki most! – Kalotaszegi Legényesversenyt Bánffyhunyadon, 2019. november 16-án a Kalotaszeg Néptáncegyüttes és Legénytársulat, a Kalotaszeg NTE Egyesület, a Pro Nádasmente egyesület, a Bánffyhunyadi RMDSZ, a Bánffyhunyadi Polgármesteri Hivatal és a Kalotaszeg Ifjúságáért Egyesület.

A verseny az elmúlt évek során, egyre nagyobb érdeklődésre tett szert a táncházmozgalom és a régió néptáncosai körében, akik gyerek és felnőtt kategóriákban mérhetik össze tudásukat. A gyerek kategóriába a verseny napjáig 16. életévüket be nem töltött legények jelentkezhetnek, akiket a rangos zsűri szabadon felépített kalotaszegi legényes folyamataik alapján díjaz majd. Felnőtt kategóriában a résztvevőknek a mérai Berki Ferenc „Árus” legényes táncából kell felkészülniük a versenykiírásban megadott konkrét táncfolyamatot bemutatva. 

A verseny pontos kiírása elérhető az 5. Kalotaszegi Legényesverseny Facebook-eseménynél. A verseny kötelező táncanyaga elérhető itt.

A verseny magas színvonalát a rangos szakmai zsűri biztosítja, amelynek tagjai: Antal Áron a Rába néptáncegyüttes művészeti vezetője, Bordás Barnabás a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája, Sánta Gergő a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája, Sikentáncz Szilveszter az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke, Tötszegi András „Cucus” (zsűrielnök) mérai hagyományörző táncos.

A felnőtt kategória díjai: 2019 kalotaszegi legényes táncosa (fődíj) – 700 lej; Berki Ferenc „Árus” kalotaszegi legényesének hiteles előadója – 500 lej; Berki Ferenc „Árus” kalotaszegi legényesének egyéni megformálója – 300 lej. A gyerek kategória díjai: 2019 ígéretes legényes tehetsége – 500 lej; a kalotaszegi legényes hiteles előadója – 400 lej; a kalotaszegi legényes tehetséges megformálója – 300 lej.

A versenyre 2019. november 9. (szombat), 23:59-ig jelentkezhet bármely nem hivatásos táncos a Kalotaszeg Néptáncegyüttes és Legénytársulat Facebook-oldalán és a kalotaszegnte@gmail.com emailcímen.

A szervezők felkészítő táncpróbával segítik az érdeklődő táncosok felkészülését a versenyre. A próbát Bordás Barnabás, a zsűri tagja tartja Bánffyhunyadon, október 19-én, szombaton reggel 11 órától, a Suhanc néptánccsoport próbatermében. Részletek a Kalotaszeg Néptáncegyüttes és Legénytársulat Facebook-oldalán elérhetőek. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az erdélyi tudományosság egyik ...
Ötkarikacsapás
Régi vita, még régebbi kihívások

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ