Jégkorong Erste Liga: több mint tíz forgatókönyv van az elnök szerint
Vissza

Jégkorong Erste Liga: több mint tíz forgatókönyv van az elnök szerint

Tíz felett van a forgatókönyvek száma a jégkorong Erste Liga idényével kapcsolatban Szőke Álmos szerint.

A liga elnöke az m1 aktuális csatornán közölte, a tervek alapján szeptember 11-én rajtoló pontvadászat határokon ível át, és az erdélyi csapatokat is számba kell venni a kerek bajnoksághoz.

Mint mondta, tíz felett van a forgatókönyvek száma, ám a helyzet napról napra változik, és az élet felülírhatja az elképzeléseket.

Szőke Álmos kifejtette, egyelőre egy teljes kört terveznek, amely során a magyar csapatok nem utaznak határon túlra, később pedig az utazási lehetőségek függvényében nyitnak, és tervezik meg a következő szakaszt.

Elárulta: elképzelhető, hogy az alapszakaszt követően a középszakaszt törlik, amennyiben a helyzet úgy kívánja:

„Akkor készülünk jól, ha nem a teljes képpel kapcsolatban tesszük ezt. Körről körre fogjuk meghatározni a hogyan továbbot, és annak fényében hozzuk meg a további döntéseket.”

Hangsúlyozta, a magyar sporteseményekre nincs korlátozás a jelenlegi magyar helyzet szerint, Erdélyben viszont a román rendelkezések alapján nézők nélkül kell elkezdeni a pontvadászatot. Hozzáfűzte, a csapatoknak egészségügyi előírásokat terveznek bevezetni.

A sorsolást augusztus 26-án rendezik, egyelőre tíz csapat, a Csíkszeredai Sportklub, a Gyergyói HK, a Brassói Korona MSC, a Debreceni EAC, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Székesfehérvári Fehérvári Titánok, a Ferencvárosi Torna Club-Telekom, a MAC-HKB Újbuda, a Budapesti Schiller HC, valamint az Újpesti TE indulása biztos. Emellett kérdéses még a szlovák ligában érintett Diósgyőri VTK Jegesmedvék, valamint az osztrák bázisú bajnokságban (ICE) szereplő Székesfehérvári Hydro Fehérvár AV19 sorsa.

Szőke Álmos kiemelte: utazási korlátozások esetén, ha ezek az együttesek nem tudnak indulni az eredetileg tervezett bajnokságban, akkor az Erste Liga tárt karokkal várja őket.

„A magyar jégkorong érdeke, hogy ezek a csapatok és az ezekben szereplő magyar hokisok játéklehetőséghez jussanak” – fogalmazott a liga elnöke. Elárulta: megállapodtak a magyar szövetséggel, hogy akár a nevezési időszak augusztus 1-jei lezárását követően is nyitva áll a liga kapuja ezek előtt az együttesek előtt, amelyek csatlakozása nagyot dobna a bajnokság minőségén.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Öt friss magyar nagyjátékfilmet ...
Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ